Pišem pismo tinta mi se proli…

Gospodine Načelniče, siguran sam kako bi puno više odgovora dobili ukoliko bi se otvorenim pismom obratili onim fratrima s kojima ste surađivali na projektu “DOM” i ostalim projektima koji su PROGUTALI ogromne količine proračunskog novca, ukoliko Vam je stalo do odgovora!!!

Te fratre bi trebali pitati o puno toga, pa i o Domu, jer siguran sam kako oni znaju odgovore na mnoga pitanja pošto su sudionici tik MUĆKI!!!
Oni su i KREATORI i REALIZATORI tog projekta i još čitav niz “projekata”!!!

A onaj kome ste se obratili nema baš ništa s tim projektom, niti je u njima sudjelovao na bilo koji način, pa ni jednu proračunsku marku nije imao na raspolaganju!!!

Zemlja se je zaklela Raju da se na njoj sve tajne saznaju!!!

Kažu kako su riječi, u nekim slučajevima, ubojitije od metka!
Pa ako je to tako onda bi trebali paziti kako “pucamo”!!!

Trebao bi načelnik prije upotrebe nekih riječi znati šta one znače.

Evo osvrnut ću se na “patetični fra A Jozić”. U svojim istupima ne bira riječi i njihovu težinu, značenje niti obzir prema subjektu kojemu se obraća.

Smisao svih njegovih obraćanja fra Andriji je negiranje njegove službe, društvenog položaja i svega onoga što je u fra Andriji dobro i nešto malo manje dobro.
Nema tu nikakvoga obzira u biranju riječi i konstrukcija kojima ga želi ocrniti.

Dakle, do kraja strastveno nastupanje sa smanjenom ubrojivosti…
Sad vidimo zašto je pogrešno reći “patetični fra Andrija”.
Primjerenije bi bilo reći ” hiper-patetični načelnik”.
Patetika, grčka riječ koja znači osjećajan, uzbuđen zbog nečega.

S obzirom na činjenicu da dobar dio nas dobro zna i pamti kako je OZNA progonila fratre, našega načelnika bi se vjerojatno uplašio i sam Aleksandar Ranković?
Metode su im jako slične uz iznimku da danas načelnik ne nosi pištolj za pojasom i tako dijeli pravdu.

Ni taj scenarij nije daleko, s obzirom na činjenicu da je načelnikov prokušani i dokazani kadar M Anđelić izjavila ” narod bi trebao uzeti pravdu u svoje ruke i otjerati tog fra Andriju!!!

Onda za svjedoke optužbe protiv fra Andrije dovede Baltu, osobu koja je pod stegom i “teretom nedjela” protjerana sa svake službe koju je obavljala u Crkvi, zatim L Šarčevića koji je pobjegao iz Njemačke zbog pedofilije i krađe crkvenoga novca!?

Sve relevantni kadrovi primjereni načelnikovu općenju s neistomišljenicima… ima ih još.

Motiv za ovakve istupe daju mu oni kojima se okružio, posebno siva eminencija fra. Mato Topić i kormilar iz sjene I Šarčević, opet sve relevantni kadar sa pedigreom pedofilije ,utaje i pranja novca.
Povod mu daje svaki trenutak spoznaje da je na Šćitu gvardijan fra Andrija koji je za načelnika nelegalan, eksponent politike HDZ-a i D Čovića, falsifikator dokumenata i koješta još i to je nebrojeno puta ponovio u javnim istupima!!!

Međutim posebna okolnost je što fra Andrija nije osoba koja se upušta u polemiku s načelnikom na nivou seoskog kočijaša i smanjene ubrojivosti, zbog činjenice da je fra Andrija izabran protiv volje načelnika i svega onoga što je ponudio i obećao onima koji biraju gvardijana!!!

Ta spoznaja, ta situacija da načelniku pred nosom neko radi bez njegove potpune kontrole i da nad njim nema baš nikakvu kontrolu jednostavno ga tjera u obijesno ponašanje potpaljivano fratrima iz načelnikova bliskoga okruženja, a rezultat su ove zapjenjene i najogavnije konstrukcije i optužbe.

Pored toga nad načelnikom stalno lebdi oblak revizije i krivične odgovornosti.

Taj tmurni oblak mu nije navukao fra Andrija nego fratri s kojima je gradio Dom!!!

Koliko je grmljavina iz tog oblaka opasna po načelnika govori i činjenica da je tužio fra Andriju za stvari koje nije uradio, a sve se može vidjeti u presudi od prije nekoliko dana!!!

Tužbom se načelnik želi upisati kao suvlasnik zgrade Doma i tako opravdati sve one novce koje je iz proračuna dao po uputama M Topića i tako se spasiti od krivične odgovornosti pred revizijom.
Htio se vješto i jeftinim trikovima masovne popularizacije i dodvoravanja biračima prikazati dobrotvorom jer gradi potrebnu ustanovi i zapošljava ljude.
Kako to lijepo zvuči i izmamljuje podršku…

Pri tom se biračko tijelo usmjerava da gleda u zgradu Doma, a od njega se krije teka sa računima!!!

A ta teka ima što za reći, koliko je novca kroz Dom oprano i usmjereno u privatne džepove i za vlastite interese!
Preuzimanjem dokumentacije fra Andrija bi to vidio te je zbog toga odmah postao persona non grata, zbog toga nije izvršena primopredaja između T Brkovića i A Jozića!!!
Vješto, mudro i naivno…

A ova situacija je ishodište svih sadašnjih problema razlog zašto jedino i isključivo načelnik svim silama kroz kupovinu vremena koči otvaranje Doma!

I sada kada posložimo sve ove akte koje je podnio načelnik sa svojom veselom družbom, sve one laži, ocrnjivanja, obmane, karikature i lažna prokazivanja fra Andrije, piše otvoreno pismo kako želi s njim razgovarati i pregovarati!??

Ja ne znam u kakvom stanju ubrojivosti i trezvenosti treba biti um da bi ovakvo nešto izjavio?

Ne znam kakav mentalni sklop ima čovjek koji potencijalnog sugovornika na sav glas ocrnjuje i prikazuje monstrumom i istovremeno poziva na dijalog???

Budući smo navikli na načelnikova lažna obećanja i izjave, uzet ćemo i ovaj poziv i ponudu s istom dozom rezerve: piši propalo!

Međutim, stvarnost je takva da je samo fra Andrija Jozić rješenje za načelnikove probleme!!??

Samo dogovor sa fra Andrijom može spasiti krivične i kaznene odgovornosti načelnika za rabote koje je radio po savjetu fra Mate Topića!

Samo i jedino fra Andrija Jozić, što prije načelnik shvati i prihvati ovu stvarnost moći će se riješiti problema!!!

Samo fra Andrija i Šćit su adresa za rješenje problema!!!

Ali samo tako da do kraja idu PO ZAKONU i nikako drukčije!!!

A što se tiče načelnika, mislim kako bi iz ovoga MORAO izvući pouku i vidjeti kakvim je profilom ljudi i “suradnika” okružen, hoće li to samo on zna!!??

Nepopravljivu štetu od ovih mutnih i prljavih radnji imaju Rama kao takva i Hrvati-katolici Rame!!!

Jer, što očekivati od običnog puka ako ovo rade oni koji bi nam trebali biti UZOR, u moralnim, duhovnom i svakom drugom pogledu???

 

Fotografije / Radio Rama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)