Prevaranti u habitu!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Mislim da je moralno dno kad se fratri dovedu u situaciju da se povlače po sudovima, jedni protiv drugih, a zapravo ih je politika dovela u tu situaciju!!!

Tužno je i nemoralno prije svega da se i obični ljudi potežu po sudovima, a još tužnije kad to čine fratri i kad svjedoče protiv svoje subraće, i to LAŽNO svjedoče, e to je dno!!!

Politika je kroz novac, kroz utjecaj, kroz moć, kroz neke sulude projekte dovela do stvaranja klanova unutar te fratarske zajednice i podjela unutar reda da su u nekim sudskim procesima “mala braća” na suprotnim stranama!!!

A zapravo je sve to kriva politika, ili političari koji su kupujući naklonost pojedinih fratara napravili zbrku unutar reda jer tamo postoje pohlepna “braća” koja sve podrede tjelesnim užitcima!!!

To bi bilo nemoguće kad među fratrima ne bi bilo tih nečasnih fratara koji su zanemarili svoj POZIV i koji su se podredili novcu i moći!!!

Na jednoj strani su takvi fratri koji su uz politiku koja ih financira i drži sebi bliskima pa i odanima, a na drugoj su strani obični fratri koji rade svoj posao!

A to je moralno dno, prije svega tih fratara, to je moralno dno tih političara koji ih dovode u takvu situaciju, i na koncu to je moralno dno čitavog vjerničkog naroda čiji su oni DUHOVNI PASTIRI!!!

Kod nas u Rami je to nekako posebno izraženo.

U svim sistemima je bilo fratara koji su bili BLISKI sistemu i to dobro koristili!

Bilo je i čudnih situacija gdje su devedesete neki fratri upozoravali na neke partijske moćnike kao najveću opasnost PROMJENAMA, pa bi ti OPASNI MOĆNICI preko noći postajali inventar samostana!!!

Poslijeratno vrijeme je u Rami iznjedrilo nekoliko VJERSKIH BIZNISMENA iz redova “male braće” koji su razvalili Ramu u moralnom i svakom drugom smislu!!!

Sve su podredili novcu!

Čak su ulazili i u međudržavne projekte gdje su u igri veliki novci!

Međutim, veliki projekti su i velike praonice novca, još ako su u međugraničnoj suradnji ili međudržavnim projektima onda su tu još veće mogućnosti!

U nas u Rami su najpoznatija tri, Gospina staza, od jezera do jezera i starački Dom na Šćitu koji nije u prekograničnoj suradnji ali je u međudržavnom novcu, a ima ih i više!!!

Neki su toliko “poznati” da su dobili i sudski epilog, a možda će i ostali!??

Tu su se ogromni novci oprali, zamračili i što bi narod rekao PROFUĆKANI!!!

Međutim, o tome se šuti!

Tek rijetki progovore!

Ali bi MORALI progovoriti oni koji puno više znaju o tome pa i oni koji su čak i dužni progovoriti!!!

Ali eto, šute iz samo njima poznatih razloga!

A šutnja je uvijek bila znak odobravanja, znak potvrđivanja, znak slaganja, dakle, oni i odobravaju i slažu se s tim nečasnim radnjama koje su se događale!!!

Pa eto, tek toliko nek se zna!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)