Oj ti svijete licemjerni!!!

Svakim danom svjedočimo kako ni žrtve nisu iste, nemaju istu vrijednost niti jednako odnosi prema njima, a “Dan Holokausta” najočitiji primjer!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Na taj dan čitav svijet “lije suze” nad žrtvama Holokausta koje su počinili nacisti nad Židovima, s pravom i s razlogom!

Međutim, taj isti svijet ne gleda sve žrtve istim očima ili im sve žrtve nemaju istu vrijednost!??

Holokaust izvorno znači “žrtvu paljenicu u kojoj se spaljuje cijela životinja”, a danas je ta riječ uobičajeno ime za genocid nad Židovima!

Dakle, ako riječ Holokaust znači genocid, onda bi trebao značiti genocid nad svim narodima nad kojima je izvršen genocid!

Genocid nije počeo Holokaustom, počeo je davno prije, koncem 15-og stoljeća Europljani su Kolumbovim otkrićem Amerike počeli masovnije dolaziti u taj NOVI SVIJET i pokoravati ga!

Dolaskom na američko tlo napravili su takav genocid nad domicilnim stanovništvom, Indijancima, da su im praktički što naš narod kaže UMELI SIME!!!

Zbrisali su ih s lica zemlje, uzeli im živote, slobodu i zemlju, a ono malo što je ostalo žive kao zvijeri u ograđenom prostoru poznatom pod imenom REZERVATI!!!

U tom genocidu pobijeno je po procjenama između 10 i 100 milijuna Indijanaca!!!

I nikome to nije ni strašno ni čudno, danas su ti isti Amerikanci koji su UNIŠTILI te domicilne stanovnike Amerike, Indijance, glavni “svjetski policajac”, a poslije toga su inicirali i vodili mnoge ratove, pobili milijune i milijune ljudi diljem svijeta, i nikad nikome nisu i neće odgovarati!!!

Ili jedna Turska koja je pobila više od milijun Armenaca, i nitko od tog “moralnog svijeta” ne osudi to!

Ne nazva taj zločin pravim imenom!

Ne, za njih je danas Turska i “pouzdan partner i dobar saveznik”!!!

Dakle, mjerila nisu ista!!!

Ili recimo genocid nad Hrvatima 1945., poslije završetka rata, partizani u suradnji Englezima, Englezi izručili, a partizani poubijali preko pola milijuna Hrvata, bez suda, bez presuda, i bez mogućnosti braniti se, ni oružjem ni pravnim sredstvima!!!

Nitko to ne osudi, naprotiv, te hrvatske žrtve su proglasili LEGITIMNIM METAMA!!!

O milijunima žrtava koje je progutao Sibir nitko ni slova!

Genocid u Srebrenici negiraju oni koji su ga uradili, i to bez ikakve odgovornosti!!!

I na kraju, vraćam se opet Židovima.

Ti isti Židovi koji su žrtve Holokausta, ili njihovi potomci, kontinuirano, desetljećima, rade genocid nad Palestincima, a uz direktni blagoslov Amerike i prešućeni blagoslov ostatka svijeta!!!

Što nam to poručuju, Mi smo bili žrtve i sad možemo raditi što hoćemo???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)