Prva ljubav zaborava nema!!!

Kažu da je kroz život puno prvih ljubavi završilo neslavno, izgubilo se, i da su zapravo rijetke koje su trajale DOK IH SMRT NE RASTAVI!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Ja ću ovdje ne svojoj prvoj ljubavi na ljubavnom planu nego o svojoj političkoj prvoj ljubavi, a ona se zvala Pokret- HDZ koji je ponudio sve što sam ja sanjao, mada sam po prirodi tvrdi pravaš!!!

Taj pokret je krajem 80-ih i početkom 90-ih nudio Hrvatima sve ono što su stoljećima sanjali, dakle, nudio im je Slobodu i Domovinu, a sve drugo je život, a život se treba živjeti!!!

I kao takvog sam ga prihvatio bez puno razmišljanja!

Pročitamo li prvi Program Pokreta, tu ćemo naći sve što je Hrvatima trebalo, i na temelju toga sam ja, a i mnogi moji prijatelji, pa i mnogi drugi Hrvati podržali, na ovaj ili onaj način, ili direktnim djelovanjem u osnivanju, ili samo potporom na biralištima!!!

Dakle, govorim kao Hrvat koji je u to vrijeme imao dovoljno godina i premalo slobode, i nimalo Domovine, a to nam je Pokret nudio!!!

Međutim, Pokret je za vrlo kratko vrijeme izgubio sebe, izgubio smisao, izgubio temelje na kojima je osnovan!

A to je izgubio upravo zahvaljujući strukturama iz obavještajno-partijskih krugova koje su se odmah uvukle u Pokret!

To će se posebno očitovati kad se dobije prilika sastavljati vlast u BiH na svim razinama, a poglavito kod predsjednika Pokreta do dana današnjih, Ni jedan predsjednik Pokreta nije bio koji nije imao veze ili s partijom, ili s obavještajnim krugovima, a neki s obadvije strukture!!!

Dakle, mi obični Hrvati, bez ikakvih političkih pretenzija, bez ikakvih podmuklih namjera, u Pokret smo ušli srcem i samo s jednim ciljem, Sloboda i Domovina za hrvatski narod, što u istom trenutku nismo osporavali ni drugim narodima!!!

Nije trebalo puno vremena, na višim razinama još manje, da bi se ti obavještajno-partijski kadrovi rasporedili po ključnim pozicijama u Pokretu i strukturama vlasti koje su pripadale Pokretu!!!

Kad je Pokret poslije prvih višestranačkih izbora došao u poziciju da s druga dva Pokreta, muslimanskim i srpskim, praviti vlast na razini BiH, već tada se pokazalo što su te partijsko-obavještajne strukture skovale ako Pokret dođe na vlast!!!

Kad je vlast osvojena, kad je Pokret dobio mogućnost na dosta pozicija dovesti Hrvate, tada na scenu stupaju ti kadrovi iz partijsko-obavještajnih struktura tako što na glavninu položaja koji su pripadali Hrvatima postavljaju svoje kadrove koji su do jučer bili jugoslaveni!!!

Slično se događalo i na općinskim razinama, istina tamo je išlo nešto sporije ali je išlo!

Želim naglasiti da Pokret onakav kakvim sam ga ja zamišlja pristupivši stvarati ga, i kakvim su ga zamišljali svi oni koji su mu pristupili bez kalkulacija, za nas je Pokret izgubio sam sebe već u prvih par koraka, nije još ni prohodao, a već se izgubio!!!

Pokret naših želja je nestao!

Od njega je ostalo samo IME!

I danas postoji to IME, ali ništa više!!!

I danas to ime razvlače razne POLITIČKE HIJENE koristeći ga za osobne interese koji su u čistoj suprotnosti s INTERESOM NARODA!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)