Lica političara, bez imalo obraza!!!

Politika je područje gdje je moguće mijenjati više lica i naličja bez ikakve odgovornosti!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

U predizborno vrijeme se zahuktava verbalni rat političara, tada oni aktiviraju te svoje SLUGE POKORNE koje napadaju, često puta i bez argumenata, one druge, dakle, padaju teške riječi, uvrede, ide se do te razine da se čak i obitelji zlorabe u te svrhe, izvlači se prljav veš, i to traje dok ne prođu izbori!

Kad prođu izbori sve utihne!!!

Nema više verbalnih sukoba, nema više vrijeđanja, nema više “rata”, dakle nastaje primirje, mir i uživanje u plodovima “svojih ratova”!!!

Kod Hrvata u BiH je to specifično, na višoj razini nema nekog velikog rivalstva, “veliki vođa” je konkurenciju ili uništio ili kupio!!!

Ima ta “stožerna” razina koja hara tamo gdje žive Hrvati, s izuzetkom Rame, u Rami hara jedna druga skupina koja je također nastala iz te “stožerne” skupine!

U “stožernu” skupinu spadaju oni koji su se okupili oko “stožernika”, a to su uglavnom likovi s komunističko- obavještajnom prošlošću i koji su sudjelovali u uništavanju i pljački raznih poduzeća po Hercegovini, poglavito po Mostaru, prije svega tu mislim na Sokol i ostale “sokoliće” okolo!!!

Većina tih likova oko “stožernika” su bili po nekim ključnim položajima po tim poduzećima, od Sokola do ostalih “sokolića”!

Za njih vrijedi ona, “zajedno u ratu, zajedno u miru”, oni su bili zajedno i kad su to bila ugledna poduzeća i kad su u njima dobro živjelo, zajedno su bili u uništavanju tih uglednih poduzeća, i zajedno danas djeluju u politici koju oni nazivaju hrvatskom politikom, a koja zapravo radi na uništavanju OSTATKA hrvatskog naroda u BiH!!!

To traje i počiva na principima straha, poplaši i vladaj!!!

Kod nas u Rami je princip isti, ostalo su nijanse!

Ovdje se okupila jedna druga ekipa, jedna ekipa nezadovoljnika u “stožeru” koji su preuzeli Ramu i HARAJU!!!

Najgora stvar je što i jedni i drugi nose naziv HDZ, drugi su dodali godinu osnutka, a osim imena nemaju ništa s onim IZVORNIM HDZ-om, poglavito ne s nama koji smo stvarali HDZ, koji ga nismo ovakvog zamišljali, i koji još uvijek vjerujemo u mogućnost vraćanja HDZ-a na početne položaje!!!

U Rami je na djelu “stručni tim”, koji je čista preslika “stožernika”!

U “stručnom timu” su svi oni koji su sudjelovali u uništavanju poduzeća u Rami, oni danas čine to “ramsko političko carstvo” koje evo već više od 12 godina “uspješno” hara Ramom!!!

Pogledamo li taj “stručni tim” vidjeti ćemo tamo mahom ljude koji su sudjelovali u uništavanju poduzeća u Rami!

Svi direktori ili “menadžeri” koji su uništili ta poduzeća sad su u “stručnom timu”!!!

Primjetno je da su nastavili jednako “uspješno” u uništavanju i raseljavanju Rame!!!

Rama je općina s najvećim proračunom u državi.

U dosadašnjem “upravljanju” općinom potrošeno je oko 200 milijuna maraka!!!

Pogledamo li u “projekte” vidjeti ćemo da ni jedan nije ZAVRŠEN!!!

Pogledamo li na stvarno stanje u Rami vidjeti ćemo da su ti milijuni bačeni, ili zamračeni, ili u najboljem slučaju nisu opravdali svoj nestanak!!!

Dakle, što je proračun veći, sve je manje Hrvata, kako u Rami tako u čitavoj BiH, a ONI su sve bogatiji!!!

I jedni i drugi vladaju na principu straha, na principu ucjene!

Kupili su sebi dovoljno onih koji će ih podržati i koji ovise o njima!

Neki ih zovu trbuhozborci, ja bih možda prije nazvao kruhozborci, jer oni zbore zbog kruha svagdašnjeg koji im ovi daju na kapaljku!

Čak ih u potpunost i ne okrivljujem, ali svejedno, ne bi im škodilo malo DOSTOJANSTVA, malo PONOSA, pa malo i PRKOSA, i stati i reći, DOSTA JE TOGA!

Jer to kad se jednom prekine njihov kruh neće biti ugrožen, naprotiv, imati će ga i više, i bolje, i imati će ga mnogi koji ga danas nemaju!!!

Pa eto, ja se iskreno nadam da će se u Hrvatima probuditi i PRKOS i PONOS, i DOSTOJANSTVO!

Možda nam to sve probude ti potresi koji nas tresu???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)