Šarenilom protiv Boga!!!

Vjernički Božić je nestao,  istisnut  od “nevjerničkog  Božića”!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

 

Dakle, mi malo stariji se dobro sjećamo onih nekadašnjih priprema za Božić.

Čim bi nastupilo Došašće počele bi i duhovne pripreme za Božić.

Početkom Došašća osjetila bi se istinska atmosfera dolaska Božića, recimo, počelo bi s pjevanjem božićnih pjesama, pjevalo se i poslije Božića, sve do Sveta Tri Kralja!

Borići bi se kitili uoči Badnjaka ili na sam Badnjak, kod nas su se uvijek kitili na sam Badnjak!

To su bili događaji koji su vjernike vodile k Božiću, k Božiću koji je bio istinska radost dolaska Maloga Isusa, dolaska Novorođenog Boga!

Nekako se to posebno osjećalo, i u srcima. i u dušama, ali i inače, kroz tijelo bi prolazili neki posebni trnci u tom vremenu!!!

Danas je nešto sasvim drukčije.

Danas čim nastupi Došašće počinje se s ukrasima, kićenjima, trgova, kuća, okućnica, sve bliješti, blještavilo na sve strane, a zapravo na duhovnom planu se ništa ne događa, ili vrlo malo!!??

U ovo vrijeme božićna pjesma se otpjeva na Badnju večer i to je to, a to blještavilo, i to svjetlo, to šarenilo traje dugo do iza Nove godine!??

Kad malo bolje pogledamo vidjeti ćemo zašto je to tako.

Nije to počelo komunizmom, predaja kaže da su Isusovi progonitelji kad je Isus uskrsnuo, a narod pronio glas, poglavito djeca su klicala, USKRSNUO JE, davali djeci šarena jaja da im tim šarenilom sakriju Uskrs, na žalost, to je ostalo do naših dana!!!

Dakle, u ONO VRIJEME, su se Božiću radovali, Božić čekali, Božić slavili VJERNICI, i oni su to slavili na svoj način, vjernički, duhovnom pripremom za doček Božića!

Te duhovne pripreme su bile te božićne pjesme kroz cijelo vrijeme Došašća, obilazak starijih, nemoćnih, usamljenih, potrebitih,…

A sad, ovaj “Božić” i ovu KINĐURIJU forsiraju oni koji u ta vremena nisu slavili Božić nikako, koji su bili NA DRUGOJ STRANI i često puta su pokušavali zasjeniti  te NAŠE BOŽIĆE!!!

E, oni  nam i danas KRADU BOŽIĆ!!!

Ti isti, koji su tada represijom ometali Božić, danas “kradu” Božić  tim šarenilom!!!

I evo, dobro im ide, dobro uspijevaju!

Ubacili su te svoje načine proslave i među vjernike, tako da se i kod nas vjernika počelo kititi početkom Došašća, a pjevati božićna pjesma samo na Badnjicu!!!

Dakle, uzelo je maha!

I nekako im dobro ide!

To samo potvrđuje činjenicu da su ONI uvijek i u svakom sistemu i sustavu MAJSTORI SVOG ZANATA!!!

I na kraju se pojave “snage istih vrijednosti” koje pored svega posiju novo sjeme straha i ubijanja ljudskosti u ljudima koje su nazvali “korona virus” kojeg predstavljaju kao nešto od čega nema spasa ukoliko ne poštuješ “njihove mjere”!!!

Pred tom “nemani” zašutješe mnogi koji ne smiju šutjeti!!!

A mi?

Mi smo tek POVODLJIVA RULJA koja sve manje ima i STAVOVA I PRINCIPA!!!

Ipak, unatoč svemu, NA DOBRO NAM DOŠLA BADNJICA!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)