HERCEG-BOSNA, jedno u nizu razočarenja i nada hrvatskog naroda u BiH!!!

Sretan ti rođendan, ČEDO ubijeno uz suglasnost roditelja!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Na današnji dan 1991. godine, kad je Hrvatska krvarila od istoka do zapada i juga, kad su Srbi i “JNA” odredili pokoriti Hrvatsku i pobiti Hrvate koji ne prihvate robiju, Hrvati u BiH su poučeni iskustvom Hrvatske organizirali se formirajući Herceg-Bosnu!

To su učinili bez namjere izlaska iz BiH i pripajanja Hrvatskoj kako to neki tumače, jer su na Referendumi glasovali za Cjelovitu BiH!!!

Pametnom dosta!

Kasnije se pokazalo da je to bio pun pogodak, jer gdje god je bilo HVO-a bilo je i obrane.

Ja osobno, a mnogi moji prijatelji i poznanici su u Herceg-Bosni vidjeli sigurnost za nas Hrvate u BiH, što ni u primislima nismo osporavali i drugim narodima u BiH!!!

Međutim, kako su o svemu odlučivali drugi, a u djelo sprovodili domaći korumpirani političari i psi rata koji su u svakoj trgovini vidjeli svoju priliku!!!

Tako i u ovom slučaju, prodali su NAŠE SNOVE, NAŠA UVJERENJA, NAŠU KRV PROLIVENU, NAŠE PRIJATELJE POGINULE, SVE SU NAM PRODALI, a nas vratili zajednički prostor sa ratnim neprijateljima!!!

I tada su kao i bezbroj puta prije i poslije pokazali da im NAROD i ŽRTVE ne znače ništa!!!

Sigurno je da bi danas puno bolje i ljepše, s puno manje trzavica, živjeli svi narodi u BiH, da nas nisu vratili na početak!!!

Jer, i rođena braća, u očevoj kući i imanju, bolje se gledaju i složnije žive kad se zna što je čije!!!

Očito je, nekima treba trusnog područja gdje će po potrebi kad god požele moći zapaliti vatru i započeti sukobe, dgje će opet narodi izgubiti, a profitirati jedino korumpirani političari i psi rata!!!

Kako god, nisi nam ni prvo ni zadnje ni NADA ni RAZOČARENJE!!!

Izgleda da su sve generacije Hrvata osuđene na ČEKANJU, NADU i RAZOČARENJE???

Unatoč svemu, ostaje uvjerenje da je moglo biti bolje, ali i nada da će ipak biti bolje!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)