Ramo moja, opljačkana!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Godinama je čitava Rama, pa i šire, odzvanjala od priča i pitanja o tome tko je, kako i kamo odvezao strojeve iz Unisa iz Prozora i to bi bila glavna “hrana” ramske javnosti?

Taj čin prodaje tih strojeva je za svaku osudu, da se razumijemo!!!

No, ta ista ramska javnost, ta ista Rama, koja se brine za sudbinu Rame, za boljitak Rame, nikad se nije upitala tko je i kamo odvezao strojeve iz Viteksa, Dekorative, tko je i kamo prodao strojeve iz Unisa sa Šćita, tko je i kome prodao strojeve iz Pronya iz Rumboka, tko je i kome prodao opremu Ratne bolnice iz Rumboka?

Tko je, kako i zašto upropastio Gradinu?

Tko je uništio Putnik, tko je prodao autobuse dobivene iz donacija koji su prodavani od Uskoplja do Banjaluke?

Tko je uništio Veterinarsku stanicu u Prozoru?

Mislim da bi ova pitanja trebala zanimati sve Ramljake jer se to tiče siju nas.

Kriminal je kriminal, on nema ni vjere ni nacije, ni duše ni osjećaja, ni nacije ni stranke, on ostaje kriminal bez obzira tko ga počinio!!!

Rijetko se ili nikada mogu čuti u Rami pitanja tko, kada, gdje i kako je uništio i rasprodao sve to ramsko gospodarstvo, tek se čuju pitanja tko je prodao one strojeve iz Unisa iz Prozora!?

Trebalo bi nas sviju zanimati tko je uništio i rasprodao sve nabrojano i još ne spomenuto, ili možda ne?

Dragi moji Ramljanke i Ramljaci, moram vas pitati, otvoreno i javno, jeste li vi zadovoljni stanjem u Rami?

Zanima li vas tko, gdje, kome, kada, kako i pošto rasproda svu tu našu ramsku imovinu?

Ako vas zanima, hajdemo pitati ljude koji su vodili tu poslijeratnu “prinudnu upravu” Unisa na Šćitu jesu li oni prije nego su vratili zgradu samostanu rasprodali sve strojeve iz tog objekta?

Ako nisu oni hajdemo pitati tadašnjeg gvardijana kojemu je objekt predan je li on ili možda zna tko je, rasprodao strojeve iz Unisa?

On mora znati što se događalo u objektu koji je njemu vraćen, mora znati istinu ako hoće kazati!!!

Hajdemo pitati tadašnju upravu Ratne bolnice u Rumbocima gdje je i kako završila sva medicinska i ostala oprema iz Ratne bolnice u Rumbocima?

Hajdemo pitati “prinudnu upravu” Pronya gdje su i kako nestali strojevi iz te tvornice?

Hajdemo pitati “velikog vođu” Dekorative gdje nestadoše svi ti strojevi i ostala imovina toga nekad giganta u našoj sredini?

Hajdemo pitati sve one koji su “vodili”, “kupili” i krčmili Putnik gdje nestade sva pokretna i polupokretna imovina toga prijevozničkog diva naše općine?

Hajdemo upitati vodstvo Gradine kako su uspjeli od respektabilnog građevinskog diva za malo vremena napraviti socijalni slučaj i “prosjaka”?

Ako malo bolje pogledamo vidjeti ćemo da u svim ovim uništenim subjektima kroz čitavo vrijeme od devedesetih do uništenja defiliraju iste face, isti ljudi, koji su prije bili u stvarnim Upravama ili u radnom odnosu, a kasnije u “prinudnim upravama” koje su sve te firme došle glave!!!

Na ovim temama se politike optužuju, a prava je istina da je sve to ista politika, politika vlasti bez odgovornosti, i isti ljudi, vječiti vladari!!!

Jer svi koji su danas nositelji vlasti su bili glavni nositelji vlasti i u politici koja je sada u oporbi, ali glavna im je priča, “oni su sve uništili”!!??

Stoga vas pitam, nije li vrijeme dobiti odgovore na sva gore postavljena pitanja i da se konačno iznesu imena svih odgovornih za pljačku i uništavanje svih, ali baš svih gospodarskih subjekata u našoj općini???

Ili ćemo se vječno “gađati” odgovorima i optuživati tek po potrebi i tek neke???

Ako želimo mir i pomirenje među nama Ramljacima, a vjerujem da želimo, moramo iznijeti istinu na vidjelo pa neka je svatko vidi, jer samo tako ćemo izbjeći daljim podjelama, optužbama nevinih i saznati imena svih koji su odgovorni!

Vrijeme je da imena iziđu na svijetlo dana, ma čija ona bila i ma o kome se radilo, jer nitko nije vrijedan da nevini stradavaju zbog njega!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)