KRVAVE RUKE KUKAVICA!!!

Ramljače stani, stani na Uzdolu, stani tamo, ni koraka dalje, poslušaj i čuti ćeš, UZDOLSKI KRIŽ poruku ti šalje!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Prvi sati 14. ruja te kobne 1993. godine, prije rađanja prvih sunčevih zraka rodilo se zlo, rodio se krvavi zločin koji je odnio 41 ljudski život.

Ideja toga zla je začeta prije toga na nekom mjestu i u neko vrijeme, ali je u djelo sprovedena baš tog krvavog dana, u tim prvim satima toga 14. rujna!

Taj 14. rujan i ti njegovi prvi sati potvrdili onu staru izreku da zlo vidi u tami, a na svjetlosti oslijepi, i zaista pod okriljem tame, mraka, noći, to zlo je došlo i ušlo u Uzdol i ubijalo i klalo sve što su zatekli na spavanju u svojim kućama!

Nisu gledali koliko ima godina, je li muško, je li žensko, je li dijete, je li starica, ne bilo im je svejedno jer imali su zapovijed samo ubij, ubij sve što se zatekne i što nađete živo!!!

I tim prvim  satima  tog 14. rujna su dominirali KUKAVICE i UBOJICE!!!

To su KUKAVICE koje nisu imale hrabrosti izići na megdan  junački ratnicima s druge strane i podijeli megdan, nego su kukavički, pod okriljem noći kako to inače zločinci rade, upali u selo i klali i ubijali sve što su našli!!!

U toj noći su ubijena i 12 vojnika HVO-a, nisu ubijeni na ratištu, na prvoj crti, u borbi, u proboju ili u napadu, nego su ubijeni mučki na spavanju, dakle, opet je na djelu kukavičluk tih KUKAVICA koji sebe nazivaju vojnicima!!!

To nikakav vojnik nije, to govorim iz iskustva jer znam, imali smo prigoda napraviti nešto slično, ali ni u primisli nam nije bilo bilo napraviti nešto slično, bili smo na crti, na crti je bilo bitki, okršaja, i to je ratnički, ali ovo što se dogodilo na Uzdolu to nisu ratnički okršaji, to je kukavičko djelo kukavica koje su obukle odore nekakve armije na sebe i počinili to što su počinili, u ime te armije, u ime te ideje, u ime te ideologije!!!

Dakle, ja ne nalazim drugog naziva za njih osim KUKAVICE UBOJICE, to je jedini naziv koji im priliči, sve drugo ne ide uz njih!!!

14. rujan će vječno ostati i zapisan u povijesti hrvatskog naroda, ali i u pamćenju nas sudionika i suvremenika tih događaja, ali i naših potomaka kojima ćemo mi usmenom predajom pričati o tim događajima!

Na našu žalost, na žalost nas Hrvata i danas neki nazovi Hrvati sudjeluju u omalovažavanju te žrtve i toga događaja!!!

I danas s tim krvnicima prave nekakve saveze, sve zbog mrvica vlasti, čak se ide dotle da se ta UZDOLSKA ŽRTVA i NEVINA KRV tih ŽRTAVA koristi kao trgovačko-politička moneta!!!

Strašno!

Strašno, no, ne i iznenađujuće, jer mi Hrvati smo po tome poznati kroz prošlost ali evo i kroz sadašnjost!!!

Počivajte u miru svi vi nevino i mučki ubijeni, a ako krvnici izmaknu sudu ovozemaljsko neće Božjem sudu!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)