Žetva je velika, a radnika malo!!!

Piše:  Ivan Filipović

Žetva je velika, a radnika malo, kaže Sveto pismo na jednom mjestu.

I to se pokazuje, a poglavito u ovo naše vrijeme da je to baš tako.

Međutim, i ovo što ima “radnika u žetvi” pitanje je jesu li zaista istinski žeteoci koji istinski vrše žetvu i gledaju da se iskoristi “svaki klas” ili oni to tek GAZE žito, gaze to klasje samo da nije “uzgor” , a što od toga neće biti koristi to ih vele ne zanima!??

Takva je trenutačna situacija kod naših “žeteoca” u Bosni Srebrenoj, govorim o Bosni Srebrenoj jer živim u prostoru i vremenu gdje oni djeluju!

Dakle, među njima postoji jedan određen broj takvih “radnika” koji “žito ne ženju” i ne trude se da ga spreme i da iskoriste svaki klas nego jednostavno idu po tome “žitu”, gaze ga i uništavaju!!!

Njima je cilj da žito nije “uzgor”, a koliko će se tog žita iskoristiti, a koliko će ga biti uništeno, to im je sasvim svejedno jer na kraju krajeva oni ne “jedu kruh od toga žita”, njihov kruh je osiguran.

 

I onda se zapravo postavlja pitanje je li bolje imati manje radnika, ali pravih i kvalitetnih radnika koji će ići redom i spremiti svaki klas , ta žetva će trajati malo dulje ali uz dovoljan trud biti će obavljena kako treba, ili pustiti ovim koji svjesno i namjerno uništavaju klasje koje bi se itekako dalo iskoristiti???

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)