Odmaknite vjeru od biznisa!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Dragi moji duhovni pastiri hrvatskog naroda.

Je li Vaše duhovno zvanje briga o povjerenom vam “stadu” ili briga kako postati uspješan gospodarstvenik?

Na žalost, svjedoci smo da je sve više duhovnih pastira koji razmišljaju o ovoj zadnjoj brizi, kako postati “ugledan gospodarstvenik”, kako postati bogat, bez brige o onome temeljnom pozivu i zvanju za koje ste se na kraju krajeva i obrazovali!!!

Vi kao da zaboravljate što je Isus uradio trgovcima kad ih je našao u Hramu gdje su izložili svoje štandove i prodavali svoje robe?

Isus je u tom trenutku nastupio i kao Bog i kao čovjek.

Kao Bog je nastupio tako što je zaštitio Kuću Molitve od trgovaca koji ju pretvoriše u “kuću trgovačku”!

A kao čovjek je nastupio tako što im je pobacao štandove i rastjerao ih!

Dakle, ako je to Isus uradio onima koji su trgovali u Kući Molitve što bi tek danas uradio?

Što bi tek danas rekao da vidi tamo razna “gospodarska čuda” u i oko Kuća Molitve, od “vjerskog turizma”, “ugostiteljstva”, “smještaja”, kojekakvih staračkih i đačkih domova, studentskih domova i čega sve ne?

Ja ne znam kako bi reagirao da je On danas tu među nama i da vidi sve to, ali jedno znam sigurno, a to je da uz Vaš poziv, Vaše zvanje ne ide ovo!!!

Kao i obično počet ću os svoje lokalne zajednice.

Ne treba jednom svetištu Blažene Djevice Marije u sklopu svetišta ni hoteli, ni prenoćišta, ni restorani, ni starački domovi, to je posao za ljude koji se bave gospodarstvom, ali na žalost pojavili su se ti “ramski trgovci” koji mešetare!!!

Ne trebaju duhovnim pastirima ni Ramske kuće koje nude razno-razne usluge pa u zadnje vrijeme čak i usluge sumnjiva morala, niti im trebaju đački domovi, niti im trebaju studentski domovi, starački domovi, miti im treba puno toga koje ti duhovni pastiri pod svojim okriljem ili pod krinkom raznih “humanitarnih organizacija”, “hrvatskih društava” kamufliraju i rade trgovinu u Hramu Božjem!!!

Ja sam uvjeren da pravom duhovnom pastiru to ne treba!

Što može očekivati običan član tog “povjerenoga im stada” ako tako rade oni koji ih trebaju učiti i primjerom pokazivati kako treba živjeti???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)