Još jedan projekt ”krasi” Ramu!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Gledajući površno i za onoga tko ne poznaje stvarno stanje u Rami reklo bi se ODLIČNO

Jer radi se o razvrstavanju otpada što je zamišljeno da spasi svijet od gušenja u vlastitom smeću i otpadu!

Jedno jutro osvanuše šareni kontenjeri uz zgradu općine, a ostatak Rame guši se u smeću i otpadu, poglavito neki njeni dijelovi!

Primjerice, najveća Mjesna Zajednica u općini Mjesna Zajednica Orašac još uvijek nema riješen čak ni odvoz smeća, mada su prije više od godine vlastodršci obećali riješiti to, međutim, sve je ostalo na obećanju!!!

Kojom god stranom Rame kreneš naići ćeš na hrpe, na neviđene kamare smeća, što skrivene, što vidljive i nikome ne smetaju!??

Sve se svodi na uži dio Prozora.

Šarene se kontenjeri uz zgradu općine, i ispada po rasporedu kontenjera da je glavno smeće u Prozoru, ili još preciznije da je glavno smeće u zgradi općine!??

E pa uživajte u svom šarenilu!

Ali ne zaboravite da svako bačeno smeće bilo gdje u Rami doći će na “naplatu” kroz zdravlje, svima ne samo onome dijelu gdje je bačeno, možda onima najmanje!??

Očito ti pojedini “svemoćnici” nisu svjesni  ili ne žele biti svjesni toga, ipak je njima važnije naglasiti i istaknuti svoju moć, i svoju silu, i svoj “autoritet” nego realnost i realne potrebe naroda koji živi u ovoj napaćenoj sredini!!!

Ovakav pristup čistoći je ravan kad bi poslije kupanja obukli prljavu odjeću!!!

A ako im išlo razvrstavanje otpada kao razvrstavanje ljudi, daleko će dogurati!!!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)