OZNA I SIS!!!

Piše: Ivan Filipović

 

To su dvije slične organizacije u različitim vremenima.

OZNA je formirana po završetku Drugog svjetskog rata ili negdje pri kraju, da “dovede u red”  “narodne neprijatelje”, a to se prije svih odnosilo na Hrvate, jer oni su za tadašnje vlasti bili “narodni neprijatelji” broj jedan!!!

Uostalom, ogroman broj četnika je prešao u partizane pa su postali jedno!

Dakle, SIS je formiran u ratu i navodno je trebao služiti Hrvatskim Oružanim Snagama!??

Međutim, ispostavilo se da je služio nečem sasvim drugom!

Između ostalog služio je za prikrivanje pa i samu realizaciju mnogih kriminalnih radnji po pitanju trgovine svim i svačim u ratnim uvjetima, ali i u prikrivanju zločina počinjenih od nekih struktura iz tih kriminalnih struktura koji su bili bliski nekima iz tog SIS-a!!!

Po završetku rata ispostavilo se da su SIS-ova izvješća, barem kod nas u Rami, a vjerujem da je tako i drugdje, u mnogome doprinijela progonu i podizanju mnogih optužnica protiv Hrvata, protiv sudionika rata, protiv članova HVO-a!!!

Kažu da u pripremi samo za Ramu, Ramsku brigadu preko 120 optužnica, neke su realizirane, neke su podignute, a neke su u pripremi!!!

Mnoge od njih i glavnina njih su podignute na temelju tih SIS-ovih izvješća pisanih i slanih na mnoge adrese, pa i prodavane!!!

Dakle, to potvrđuje tezu da je i SISU kao i OZNI bio zadatak discipliniranje ratnika!!!

Ili stavljanje pod “svoje” onih nezadovoljnika koji nisu zadovoljni samim ishodom rata, a poglavito nekim sumnjivim radnjama koje su se događale!!!

Stoga s apsolutnim pravom možemo staviti znak jednakosti između OZNE i SISA!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)