“Zlatna mladež ili ličinke opasnih kukaca”???

Piše: Ivan Filipović

 

Obraćam se vama iz naslova za koje sam siguran da pripadate ovom drugom dijelu naslova, da ste ličinke opasnih kukaca, i vama se obraćam i pitam vas, imate li savjesti, imate li obraza, imate li ljudstva, karaktera, jer materijalno sve imate, za ovo što sam vas pitao, nisam baš siguran!!??

Vi ste ličinke tih opasnih kukaca koji su uništavali i još uvijek uništavaju vlastiti Narod, vlastitu općinu, vlastitu Domovinu u korist vlastitog interesa i bogaćenja!!!

Dakle, vi ste ličinke onih kukaca koji su, dok su ratnici u rovu i na prvoj crti branili Ramu i obranili, a ti kukci su u isto vrijeme krali i pljačkali novac iz blagajne Brigade!

Vi ste ličinke onih istih kukaca koji su po završetku rata uništili, opljačkali, rasprodali sve što se u Rami moglo prodati!

Vi ste ličinke onih kukaca koji i danas krčme i pljačkaju Ramski proračun!

Upitate li se ikad dok ljeta provodite po skupim vilama i odmaralištima po Jadranu, ili dok živite po svojim skupim stanovima po Zagrebu i drugdje, pitate li se ikad OTKUDA NAMA SVE OVO???

Kako to da su naši očevi sve ovo mogli sebi i nama priuštiti, a mnogi drugi očevi to nisu mogli?

Jesu li zaista naši očevi toliko superiorni i toliko pametni, a oni drugi toliko glupi, ili je po srijedi nešto drugo???

Stanete li ikad pred ogledalo, pogledate se i zamislite onu drugu djecu, onu drugu mladež, čiji su očevi branili i obranili Ramu, čiji očevi nisu uprljali prste ni u blagajni Brigade, ni u privatizaciji, ni u kakvoj drugoj pljački, čiji su očevi svojim trudom i radom ovdje ili u dijaspori, sasvim je svejedno, uz mnoga odricanja svojoj djeci priuštili školovanje, priuštili podlogu za bolju budućnost???

Razmišljate li o onim svojim kolegama koji su za svaki semestar morali razmišljati kako će im roditelji platiti taj semestar, kako će im roditelji platiti stanarinu, platiti hranu, platiti prijevoz do fakulteta i natrag, ili ste se vi uživjeli u svoje uloge “svemoći i nedodirljivosti”???

Vi niste znali za NEMA, NE MOŽE, OTKUDA MI, vi ste imali sve, čak i previše!!!

Upitate li se otkuda vašim roditeljima sve to?

Izgleda da niste!

I stoga, meni vas je zaista žao, žao mi vas je samo iz jednog i jedinog razloga što nikad nećete postati ljudi, ljudi koji znaju cijeniti drugog čovjeka, koji znaju cijeniti nemanje i koji znaju priskočiti u pomoć onome koji nema!!!

Vi ste na dobrom putu da se pretvorite iz ličinki u one opasne kukce kakvi su bili i vaši roditelji, ako to već niste!!??

Gledano sa svake druge strane osim s te s koje vi gledate, vi ste zaista za žaliti u svakom pogledu i na svakom polju osim u materijalnom!!!

Možda vi niste direktno krivi za to, ali se ne trudite da to ispravite i popravite!

E pa, larve opasnih kukaca, uživajte u procesu pretvaranja larvi u kukce!!!

A čovjek je uvijek tražio i nalazio rješenja za NAPASNIKE, za KUKCE!!!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)