Početak KALVARIJE HRVATA!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Na današnji dan 1945. na Bleiburškom polju počela je tragedija hrvatskog naroda!

Pristigli Hrvati, vojnici i civili, žene i djeca, stari, tu su završili put prema Slobodi koju su sanjali!

Tu su vojnici morali predati oružje, a Englezi su njih i sve koji su tu došli, žene, djecu, stare, predali krvnicima koji su sebe nazivali partizani!!!

Oni koji se nisu predali i koji su uspjeli pobjeći jedini su preživjeli!

Dakle, tadašnji Englezi, vojska, koji bi danas solili pamet svima drugima o demokraciji, a zapravo oni nikad nisu bili demokrati, oni su uvijek bili osvajači i otimači tuđe zemlje i slobode, tada su razoružali Hrvatsku vojsku i predali i vojsku i civile partizanima!

Oni su tu “sudili” na svoj način, po svojim pravilima, a ta pravila su bez pravila, ubij Hrvata da može živjeti Jugoslavija!!!

Od ovoga datuma 1945. je krenu egzodus, križni putovi hrvatskog naroda!

Pola stoljeća je to bila zabranjena tema, od devedesetih javno govori o tome, odlazi se na Bleiburg bez straha, odaje se počast.

Međutim, kako su poslije Domovinskog rata iste snage koje su vladale od 1945. do 1990., opet preuzele vlast nad Hrvatskom tako je Bleiburg sve više dovođen u pitanje!

I današnji vlastodršci ne odlaze na Bleiburg, ili idu u tajnosti, ne priznaju žrtve, neki čak opravdavaju, neki žale što nije posao odrađen do kraja,…

To je sudbina nas Hrvata!!!

Ni tada Hrvatska vojska nije poražena, kapitulaciju je potpisala Njemačka s kojom je NDH bila u Paktu, nikad partizani nisu porazili Hrvatsku vojsku, jedino su ih mogli ubijati bez oružja, što su i činili od Bleiburga do Grčke!

To je sudbina nas Hrvata, tako bi se dogodilo i poslije 1995. da smo izgubili rat, petokraka i kokarda bi ponovila Bleiburg, možda ne na istoj lokaciji, ali bi u većim razmjerima, i što je najgore, ovi što danas vladaju Hrvatskom opet bi vladali, jer oni su uvijek na pobjedničkoj strani, njihovi su preci tukli naše pretke na Bleiburgu, većina njih nije sudjelovala u Domovinskom ratu, jesu neki na drugoj strani i u petoj koloni, ali su navijali za “JNA” i četnike, međutim, pošto su im favoriti izgubili oni su se prilagodili i preuzeli Hrvatsku pod svoje!!!

Danas je to bolna činjenica da Hrvati, bez obzira kako prošli u ratu, u miru su gubitnici!!!

Netko je davno rekao da su Hrvati dobri radnici, još bolji ratnici i još bolje sluge, ali gospodari nikakvi, čak ni gospodari nad samim sobom!!!

E to će svaki narod odvesti u nestanak, pa tako i hrvatski!

Na žalost, nas je poslije svakog rata sve manje, i kao naroda brojčano, a i teritorija jer ga se uvije po malo oduzima, tako da je samo pitanje trenutka kad će uz pomoć ove globalizacije i domaćih vlastodržaca nestati i Hrvata i Hrvatske!!!

Žalosno, ali istinito!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)