Na pomolu je diktatura!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Svaka krizna situacija izrodi ili anarhiju ili diktaturu!??

U ovome našem slučaju i vremenu na pomolu je diktatura, to je vidljivo svakim danom, jer za anarhiju je prekasno, utjerali su nas u kuće, u “torove”, tako da za anarhiju nema mjesta, a nema ni anarhista!

Međutim, ima diktatora, itekako ih ima, počevši od onih mali lokalni pa do državnih razina, na žalost, kod nas Hrvata je to posebno uvjerljivo, ili je to meni posebno vidljivo stoga što sam Hrvat, kako god nije dobro!!!

Dakle, najnoviji i najsvježiji primjer diktatora i diktatorskih poteza je odluka “velikog vođe” da izbaci 4 visoka dužnosnika svoje stranke ali dužnosnika u svojim općinama!??

Razlog je ne slaganje s “velikim vođom”, i to je dovoljno, to je dovoljno da se isključe iz stranke!!!

Dakle, ako si hrabar, ponosan, čestit i hoćeš misliti svojom glavom, hoćeš napraviti nešto dobroga ili ukazati na loše i na negativnosti, a igrom slučaja ili namjerom si član stranke, a tvoji stavovi i razmišljanja se kose s “velikim vođom”, e tu se ne piše dobro, ili što bi narod rekao, “najeb’o si”!!!

Ako se ne slažeš s “velikim vođom”  budi spreman na eliminaciju!!!

Jer to rade diktatori!

Tako rade diktatori!

Diktatori ne mogu podnijeti različito mišljenje u jednom krugu!

Za njih, za diktatore je svatko tko ne misli kao oni, tko im ne podilazi, tko bezuvjetno ne klima glavom, ne diže ruku, NEPRIJATELJ, i oni se takvih rješavaju po brzom postupku!!!

I kad maknu takvih nekoliko, onda poplaše onih mogućih nekoliko koji misle slično, poplaše ih, na trenutak zastanu dok se malo slegne i primiri, dok oni opet skupe hrabrost ili neki novi skupe hrabrost, i tako to teče već godinama, desetljećima!!!

Pojavi se po netko hrabar i maknu ga s političkog obzorja!!!

Na našu žalost mi to sve pokorno i ponizno trpimo i podnosimo bez da dignemo glavu i pogledamo ih u oči i kažemo DOSTA!!!

Pa eto, pitanje je hoćemo li mi ovakvim svojim postupcima sami sebe odvesti u nekakav KRAJ, ili ako ne fizički kraj onda kraj SLOBODE, u mrak, ili se vratiti u neka slična vremena kad je vladao mrak i strah, a većina ovih kadrova, počevši od “velikog vođe” pa do čitavog niza “velikih vođa” su upravo “školovani” u tim vremenima i u tim sistemima!!!!

I ako to znamo, onda se teško može očekivati nešto dobroga???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)