Slobodna Bosna, niti je Slobodna ni Bosna!!!

Piše: Ivan Filipović

Slobodna Bosna, što je to zapravo?

Ono što znamo da je tjednik koji izlazi u Sarajevu i nekad je kotirao kao Nezavisan, međutim, kako vrijeme odmiče gubi nezavisnost!!!

Objavljuje po narudžbi, piše po željama, i izrazito je ljevičarski!

Hrvate pere momački, osim onih koji su im ili ideološki bliski, ili im dobro plate!!!

Specijalnost im je tući po onima koji se ne uklapaju u krug “akademika”, “HNV”, i dijela fratara koji su u službi Ahdname!!!

Uostalom, tako je već dugo vremena, od kad su Hrvati dali do znanja što žele, na žalost, često puta preko krivih političara!!!

O Rami pišu samo po narudžbi Bože Mišure, i po njegovu “aršinu”, a odgovor ne priznaju, pa ga evo moram ovako prezentirati javnosti.

 

Poštovani gospodine Avdiću.

Pročitah Vaš članak u Vašem Tjedniku na temu Rama.

Stoga Vam uzvraćam naslovom, “Prozor i Rama su pali čim je rat završio”!!!

Krenimo redom, kako ste pisali.

“Po cijenu osobnog privođenja nisam spreman kupiti sugrađane i slati ih u neku mostarsku karantenu gdje bi se još mogli i zaraziti”, jesu riječi načelnika Ivančevića, ali nisu bile presudne za daljnja događanja!!!

U to se možete uvjeriti na mome portalu IVANFILIPOVIC.COM, u dva teksta od 20. travnja i poziva prijateljima, ratnicima, braniteljima, da se nađemo sutra u podne i napravimo protestnu vožnju kroz Prozor, što smo i učinili, i nije to bilo nikakvo “spontano okupljanje” kako neki tvrde, nego po pozivu!!!

Radili ste temeljitu analizu Kolende, vlasnika toga karantena, a mogli ste i ramskog “kolende” koji je vlasnik “ramskog ortiješa”!??
Niste Vi krivi, krivi su oni koji su vam dali samo ono što ONI žele da se čuje, a svaka ploča ima dvije strane, zar ne!??
Otišli ste i dugo i široko, od devedesetih do danas, a to je Vaše pravo, no, meni je poznat Vaš “izvor informacija”!!!
Ja bih se zadržao na meritumu stvari.

Na Jozinoj “dobroti” i Draganovoj “zloći”.
Dakle, apsolutno se slažem s tvrdnjom da je Draganova ekipa opustošila mnoga poduzeća po Mostaru, pa i šire, i da danas čine “kremu hrvatske politike” u BiH!

Istina je, na žalost, da su mnogi koji bi trebali biti s drugu stranu brave, danas i odavno obnašaju skoro sve ključne pozicije u ime Hrvata u BiH, upravo zahvaljujući svome šefu Draganu!!!
Na našu žalost svakim danom nas je sve manje tamo gdje smo ginuli za svoja ognjišta!!!
Dok smo mi obični smrtnici uzeli puške i otišli tući se za nečije interese, a vjerujući kako se borimo za svoje interese, ti koji su nas gurnuli u borbe su opustošili sve, “naši naše”, “vaši vaše”, “njihovi njihovo”, ili često zajedno!!!

Na našu žalost, ni u Rami nije ništa bolje.
Nije došao ni jedan ratni neprijatelj i opustošio Ramu, Ramu smo mi obranili od tih neprijatelja, ali nismo od “naših” neprijatelja!!!
Godinama su Jozo i Dragan bili “partijski drugovi”!
Godinama su surađivali na raznim područjima!

I onda se razišli, ali ne zbog ideja ili programa, ili svjetonazora, razišli su se zbog “plijena”, a “plijen” je bio ramski proračun koji stalno raste!!!
Dakle, kao što je Dragan okupio sve one koji su opustošili mostarska poduzeća i stvorio KARTEL, tako je i Jozo okupio sve one koji su opustošili ramske firme i stvorio svoj KARTEL!!!
Svi koji su opustošili ili sudjelovali u pustošenju Unisa, Dekorative, Putnika, Trgovene, Ugostiteljstva, Gradine, Zadruge,…, danas su oko Joze u općini ili na nekim izmišljenim mjestima u izmišljenim firmama!!!

Ramski “sokol” je bio Putnik, i osoba koja je opustošila “ramski sokol” je Jozi ono što je Draganu Bevanda, glavni za financije!!!
Dakle, sve ovo sam dužan reći kao Ramljak i kao čovjek koji godinama osjeća svu “raskoš” upravljanja našim sudbinama od strane Dragana i Joze!!!
Gospodine Avdiću, ja ovo govorim pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću, pod imenom i prezimenom, ne skrivajući se iza “uredništva”, jer ovo BOLI i KOŠTA sve Ramljake i sve Hrvate koji nisu u “SUSTAVU”!!!

Stoga, odgovorno tvrdim, isti su, isti su po svemu osim po količini moći, valjda Vam je to jasno, a znam da je, jer tako je i na “drugim stranama”!!!
Jedino nisam upoznat sa Cvitanovićevim “boravkom u gepektu”, ali tu informaciju ili dezinformaciju mogli ste dobiti jedino iz tih krugova, obavještajnih, a jedan od tih starih kadrova je i dugogodišnji prijatelj Vašeg Lista, jedne Vaše novinarke, a možda i Vaš, i na žalost i on je iz Rame!!!

Nazvao sam gospodina Cvitanovića i pitao ga o ovome vozanju u “gepektu”, na što mi je gospodin Cvitanović rekao da je to čista LAŽ, ja bih dodao još jedna u nizu!!!
Gospodine Avdiću, molio bih Vas da u svrhu istine objavite i ovo moje reagiranje, jer kao što rekoh, ploča ima dvije strane, a trebaju se obije vidjeti.
Srdačan pozdrav i hvala, Ivan Filipović, Rama.

P.S. Gospodine Avdiću, evo Vam moj broj mobitela, 063-356-034, i kad god poželite dođite u Ramu, budite moj gost i pokazati ću Vam puno toga i saznati ćete puno što niste znali, pozdrav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)