Gospodine načelniče

Piše: Ivan Filipović

 

Kažete da poslove vode inženjeri, a da o tome pričaju oni koji nisu stručni.

Ja ne sumnjam u to da posao vode inženjeri, ali ako ste mislili na moje tvrdnje i na moja pisanja onda niste u pravu, da ne kažem da lažete, što se tiče mojih nestručnih komentara.

Dakle, činjenica je da ja nisam građevinske struke, ali je i činjenica da znam kako cesta treba izgledati i kako se posao treba odraditi, a ovo što su napravili ne izgleda tako i nije tako.

Evo ja ću vam to potkrijepiti s čitavim nizom fotografija, a u što se može uvjeriti svatko tko to želi, proći tom dionicom pa će vidjeti o čemu ja govorim!

Prvo onaj dio koji su radili “hercegovci”, treći dan po završetku radova na jednom dijelu asfalta niknula trava, ja sam fotografirao i objavio tekst!

Volio bih čuti objašnjenje od tih vaših inženjera kakav je to asfalt i kakav je to posao ako treći dan iz položenog asfalta nikne trava, je li to treba biti tako???

Putovao sam po raznim cestama, od seoskih do auto-cesta i nisam to nigdje vidio, osim kod nas, ako je to, to što treba biti onda se ja ispričavam!

Ni sad kad su vam ovaj dio radili “bosanci” nisam se petljao u struku, čak i ne sumnjam u te inženjere, ali su činjenice nepobitne!

Opet prilažem fotografije iz stvarnog stanja, stanja na terenu,

Znam da kad se cesta završi da se treba pored asfalta zasuti i napraviti tako da se može komotno, pošto je to uska cesta ni tri metra, da se komotno može kad se mimoilaziš sići sa asfalta da se pritom ne ošteti auto.

Međutim,  tko obiđe vidjeti će da nije tako, što se može vidjeti iz priloženih fotografija, tu je mjestima nešto smrljano, a na dobrom dijelu ništa, govorim o ovome dijelu gdje se nije sklanjao beton, što je također po mišljenju struke trebalo učiniti, možda ne po mišljenju tih vaših inženjere, ali eto nije, na toj dionici su nastale ove fotografije gdje je i danas ovakvo stanje, tko ne vjeruje neka dođe i uvjeri se!

Treća stvar koja nema veze s tim što nisam stručan, ali vidim, i znam, da svaka normalna firma, svaki normalan izvođač radova, kad završi radove gradilište ostavi čisto i u redu, ovi “bosanci” što su radili zadnju dionicu nisu ostavili tako, u prilog tome su ove fotografije pored ceste rezanog i ostavljenoga asfalta gdje se spajao nastavak puta, odložene metalne bačve u kojima je bila tekućina kojom su posipali beton!

To sve nije smjelo ostati tu, normalna firma, u normalnim državama i pored normalnih investitora i nadzora, to se bi smjelo dogoditi!!!

Svaka normalna firma počisti teren na kojem je radila, a što nije urađeno, što je vidljivo iz fotografija, a vidljivo je i na terenu, tko ne vjeruje neka izvoli uvjeriti se!

Znam također i da svaki savjestan i odgovoran investitor ništa ne pušta slučaju, ako već plaća onda traži da se odradi kako Bog zapovijeda!

Dakle, da završim, ja nisam stručnjak, mada znam kako treba napraviti, a još više znam kako ne treba, i to upravo pokušavam naglasiti!

Ni jednog trenutka ja nisam ni ušao ni posumnjao u stručnost ekipe koja je radila, ni inženjera ni radnika, ali jesam u činjenično stanje, i svatko normalan bi posumnjao, kome su malo priložene fotografije neka dođe i osobno se uvjeri!!!

2 misli o “Gospodine načelniče

  1. Sto posto istina! Najbolje prošetati i vidjeti. Ivane svaka čast, ne daj nam taj lijepi kraj sramotiti nekim asfaltom. A polje je potopljeno tog lijepog kraja. To je biciklistička staza.

    1. Sto posto istina! Najbolje prošetati i vidjeti. Ivane ne daj nam taj lijepi kraj sramotiti s nekim asfaltom. To je biciklistička staza. A polje je potopljeno tog lijepog kraja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)