Strah je oružje diktatora!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Nametnuta blokada naših života nam je priuštila jedini slobodnog vremena više nego inače, jer inače bi ga iskoristili na druge načine, a sad smo prisiljeni koristiti ga sami, ili uglavnom sami.

Tako često šećem po ovoj svojoj planini i odmaram uživajući po ovim našim visovima gledajući tu ljepotu koju prije nisam tako ni primjećivao.

Evo sjedim na ovom uzvišenju i gledam ljepote koje nam je Bog dao na korištenje i na uživanje, u isto vrijeme slušam grobnu tišinu koja se nadvila kako nad Ramom, nad ovim našim životnim prostorom tako i nad čitavim svijetom.

Jedino što možeš čuti kad se odmakneš od radija i televizije, i ne slušaš njihove panike, jedino što možeš čuti u ovakovim mjestima, na ovakvoj osami je grobna tišina, grobna tišina koja vlada i prostorima i narodima!!!

Dakle, u narode je ubačen strah, neopisivi strah!

Kad bi od tog naroda tražio točnu definiciju toga straha, vjerojatno nitko ne bi znao to precizno definirati, ali, definitivno, strah je tu!

Međutim, dok se narod zabavio strahom i razmišljanjem kako dalje i što dalje, ti vlastodršci koriste i ovaj strah i ovo vrijeme i ovu situaciju na uništavanju i naroda i krajeva, i na grabežljivom pljačkanju, čak i onog doniranoga!!!

Narod šuti jer ga je strah.

Narod je šutio i prije ovoga, i prije ove krizne situacije, i tada je šutio, vjerojatno iz straha, neki iz straha za to neko radno mjesto koje imaju, uglavnom su bili strahovi u pitanju od stigmatiziranja, obilježavanja i slično!

A ti vlastodršci, počevši od općine do svjetskih razina, oni te krizne situacije itekako dobro koriste!

Nije davno bio rat koji je bio veća i pogibeljnija krizna situacija od ove sad, kad se ginulo skoro svakodnevno, i tada su neki tu situaciju dobrano iskoristili, pljačkali su i krali ono što im nije pripadalo, ono što je trebalo biti na dobrobit naroda i ratnika koji su tu bili, to su pljačkali.

Danas su ti, uglavnom, ili negdje u visokim politikama ili tajkuni!??

I poslije ove krize će se slično dogoditi, jer slični ljudi su u tim “stožerima” koji imaju dodir sa, što bi se u ratu reklo MTS-om, materijalno tehničkim sredstvima, dakle, oni raspolažu oni raspoređuju, a poznajući karakter glavnine tih ljudi, čast poštenim kojih je uvijek bilo, poznajući njih nema se što drugo očekivati osim pljačke i lopovluka!!!

Čega se najviše bojim?

Nisam se ni rata puno bojao, znao sam da će proći, svaki je rat trajao i prošao, tko preživi pričati će!

I sličnih virusnih kriza je bilo, tko je preživio pričao je.

Samo me strah da mi narod, ni poslije ove krize nećemo izvući nikakvu pouku!??

Ima jedna izreka koja kaže, “pametan uči na tuđim greškama, a budala nije ni na svojima”!

Ja se iskreno bojim da ćemo mi i dalje biti budale koje neće ništa naučiti ni na svojim greškama, da će nama i dalje ti vlastodršci prodavati muda pod bubrege, da će nam pričati mantre o nekakvim svojim “dobročinstvima” kako se oni slomiše radeći za naše dobro, a u biti mi ćemo biti sve raseljeniji, sve jadniji, sve ugroženiji, sve će nas manje biti, a oni će biti sve bogatiji!

Evo, iskreno me je jedino toga strah, straše me da nećemo nikakvu pouku izvući iz ove krize nego same krize!!!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)