Zgazi mu Ponos, otmi mu Kruh, i imaš ROBA!!!

Piše: Ivan Filipović

Sve krize od Općeg potopa do današnjih dana su djela ljudskog mozga i ljudskih ruku!

Opći potop je bio Božja srdžba nad čovjekom i to je zadnje što je Bog učinio, sve poslije toga su ljudska djela!!!

I sve te krize kroz povijest su imale svoje jasne ciljeve.

Bilo da su bile ratne, političke, gospodarske ili neke druge, koje god prirode bile one su imale jasne ciljeve, jer onaj tko je stvarao te krize imao je jasne ciljeve.

Dakle, to su bolesni ljudski umovi koji su željni apsolutne vlasti, i to im je jedini način da zavladaju.

Pa će te se sjetiti da je šačica tih “zapadnjaka” u jednom trenutku vladala svijetom!

Držali su pod ropstvom, ili kako su oni to voljeli reći kao kolonije, čitav “novi svijet” i dobar dio “staroga”!

Kako se budila svijest kod pojedinih naroda tako su se ti okovi raskidali.

Međutim, ni danas to ne prestaje.

Svjedoci smo u zadnjih tridesetak godina kako su se događala “Kuvjtska proljeća”, zatim “Balkanska”, potom “Arapska proljeća”,…

Sve su to produkti tih bolesnih moćnika koji su htjeli doći do njihovog bogatstva, nafte i plina, a nije ih zanimalo društveno političko uređenje tih država i kako žive narodi Libije, Egipta, Iraka, Pakistana, Sirije,…

Oni su tim svojim mitskim “proljećima” htjeli uzeti sve pod kontrolu.

Nije im ispalo kako su zamislili, napravili su kaos, smijenili režime, poubijali ljude, napravili nered i nisu ovladali tim prostorima, barem ne u onom smislu u kojem su željeli!!!

Sad im je vjera jedna od jačih brana na tom putu ka tom cilju.

Evo, sad rade na tome, kroz neke vjerske institucije i preko nekih istaknutih osoba u vjerskim institucijama rade na uspostavi “jedne svjetske religije”, ma što to značilo, vjerojatno će ona biti uz rame “novom svjetskom poretku” ili njezin sastavni dio!??

Na žalost, u tu su igru uvukli i poglavara naše Katoličke crkve!!!

Zadnja igra koju igraju je korona virus!

Dakle, ja o koroni ne znam ništa osim što pročitam i čujem, ali, prateći što stručnjaci pričaju to jedan od mnogih virusa koji djeluje u tom zimskom periodu i koji je sličan gripa virusu!?

U situacijama gdje je imunitet slab i organizam manje otporan, tu dolazi do tragičnog ishoda!

To je normalno kao i u svim drugim borbama, ako je neprijatelj slab ideš naprijed, ako je jak nema dalje, teško je probiti crtu!

Dakle, krajnji cilj, po onome što čujem i vidim, ovih svjetskih bolesnih moćnika koji žele podrediti sve sebi je, tim baukom kojemu dadoše ime korona, nešto nepoznato, a narod se najviše boji nepoznatog, cilj je utjerati narode u kuće, napraviti u narodima veliki strah od virtualnog neprijatelja koji je tu iznad naših glava i samo čeka nas da iziđemo vani i da nas lati za glavu i otkine ju!!!

To im je cilj, a samim tim ne izlaskom vani i ostajanjima unutra, uništavaju se i mala gospodarstva, a većina nacionalnih država počiva baš na tim malim gospodarstvima, i to i je strategija prave nacionalne države mala gospodarstva, ali ne, unište mala gospodarstva i oni su gospodari svega!!!

Onda te njihove mega korporacije preuzimaju sve pod svoju kontrolu i mi postajemo njihovo roblje!

Unište li nam mala gospodarstva uzeli su nam sve, uzeli su nam kruh, i nakon izvjesnog vremena oni se pojavljuju i nude nam kruh pod svojim obično opasnim uvjetima!!!

Naravno, gladan čovjek prihvati kruh i ne gleda na uvjete!

Tek kad se najede pročita uvjete koje je dobio uz taj kruh i vidi da su oni zapravo ROBIJA!!!

Na našu žalost ogromna većina ovoga im prolazi, poglavito prolazi kod vlastodržaca koji nemaju nacionalne svijesti, koji nisu državnici, koji su obični činovnici, sluge sistema, bez obzira kakav on bio!

Tim slugama sistema je sasvim svejedno je li gospodar u Beogradu, u Briselu, U Londonu, Parizu, Moskvi, oni će biti sluge  sistema samo neka je njima dobro!

Na našu žalost, od kad je rat stao nas vode takvi slugani!

Zato nam i je ovako kako je, ali na sreću ima još država u svijetu koje su toga svjesne i koje imaju državnike koji su to prepoznali i koji se odupiru tome svemu!

Mi možemo samo tim državnicima poželjeti sve najbolje jer oni su i nama jedina nada!!!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)