Ludi “mudraci”!

Piše: Ivan Filipović

Glavni krivci za ovo tmurno stanje u Rami, među Hrvatima, su ovi novonastali “mudraci” koji ne mogu podnijeti činjenicu da su rođeni kao Hrvati pa svim silama, što bi oni rekli “nazor”, bježe u neke nove nacije!
Ti “mudraci” su, uglavnom, uzgajani u ” Redu male braće”, ili su još uvijek tamo!?
Malo je čudna ta “podloga” na kojoj su uzgajani i taj “humus” u kojem su uzgajani, kao i preparati čime su hranjeni i zalivani!???
Ne mogu se pomiriti da smo mi Hrvati, žele nam nametnuti neku novu “naciju” koju oni zovu “bošnjani-katolici”!!!
Oni bi čak i vjeru “dogonili po svome”, pa pomiješana s tom njihovom novom “nacijom” bi činili temelje našeg novog identiteta!!!
Obilato ih podupiru one snage koje bi rado umjesto Hrvata u BiH gledali tu novu hibridnu naciju koja će im se u svemu povinovati i asimilirati!!!
Pomažu im materijalno, ali i medijski, pa ćete tako često gledati te nove “mesije” iz “reda male braće” koja se pjene pred kamerama klapajući o našemu “istočnom grijehu, HRVATSTVU!!!
Imaju potporu i svjetskih “baštovana” koji uređuju ovaj zapušteni vrt i uređuju ga po svome.
Mi bi im, kao takvi, trebali služiti tek da izrazimo to šarenilo koje je oduvijek bilo na ovim prostorima, ali je bilo ISKONSKI, bez prisile!!!
Ti “baštovani” su našli suradnike među tom “malom braćom” koji su navikli biti suradnici, pa bilo kome!!!
Oni kao vječiti suradnici i suncokreti to prihvaćaju bez pogovora.
Ajde što oni to sebi rade, to je njihovo pravo, ali je problem što bi oni to nametnuli svima nama!!!
Svi bi mi trebali biti njihove ovčice koje će oni čvrsto nadzirati i redovito musti, a nas je tek oboriti glave i u tišini sve to podnositi!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)