Kad “istorija” napadne povijest!

Piše: Ivan Filipović

Hrvatska povijest ja jako duga i seže do ili od stoljeća sedmog.
Tijekom te povijesti Hrvati su prolazili kroz bure i oluje, proživljavali svakakve nedaće i Križne putove, ali nikada nisu izgubili vjeru i nadu.
Bili su roblje, ali roblje s ponosom, i kad su gubili slobodu sačuvali su dostojanstvo!
Uz to što su bili roblje u toj svojoj dugoj povijesti imali su i dobrih vremena, bilo je tu Kraljeva, Banova, Poglavnika, i još čitav niz simbola slobode i državnosti!!!
Harali su ovim našim životnim prostorima razni osvajači, oni s istoka i oni sa zapada, oni naše vjere, oni slične vjere, a i oni skroz drugačiji, i svima je bio isti cilj, iskoristiti i ovu zemlju i ovaj narod!
Svi su nas tlačili i ponižavali, nametali svoja pravila igre, svoju vjeru i kulturu, i svima je primarni cilj bio zauzeti prostor i podčiniti sebi one koji tu žive, i maksimalno iskoristiti prirodna i druga bogatstva kraja i naroda!
I onda dolazi 1945. kad Hrvatska gubi povijest i dobija “istoriju”!
U periodu 1945.-1990. hrvatska je povijest (istorija) pisana i “krojena” u Beogradu!
1990. hrvatski narod uzima svoju sudbinu u svoje ruke i vraća Hrvatsku Hrvatima, uz ogromne i nenadoknadive štete u ljudima, materijalnim i kulturnim dobrima, pa i teritoriju.
Na žalost, dani PONOSA i SLAVE trajali su kratko, premalo tek desetljeće, a onda opet hrvatsku sudbinu uzimaju oni čija “istorija” počinje četrdesetih godina dvadesetog stoljeća!
Oni čija “istorija” počinje od Kumrovca, Srba, Brezovačke šume i ostalih “šuma i gora” poništavaju hrvatsku povijest koja traje od stoljeća sedmog, ili ono što baš ne mogu poništiti svrstavaju u period trajanja NDH!
Pa ćete tako danas tako danas čuti od tih snaga i njihovih “istoričara” da je Hrvatski Državni Sabor “izmišljotina” NDH unatoč činjenici da se taj naziv koristio i davne 1848. godine, ili da je poklič ZA DOM SPREMNI također ustaška “izmišljotina”, unatoč činjenici da je taj poklič koristio Zrinski!
Žalosna je činjenica da Hrvatskom haraju, ne vladaju, od završetka Domovinskog rata, a poglavito od 2000. godine političari i “istoričari” čija je “istorija” krojena po šumama i gorama, i alfa i omega njihove vjere i “istorije” je Kumrovec i Srb!!!
Još je žalosnija činjenica da o ovoj nepravdi i torturi šute ili premalo govore hrvatski povjesničari i ostala hrvatska intelegencija!!!
A najgore je to što sve trpi i podnosi ovaj napaćeni HRVATSKI NAROD čiji su najbolji sinovi kroz čitavu povijest životima plaćali SLOBODU, da je tako lako predade u ruke dušmanima!!!
Samo me zanima jeli razlog šutnje slaganje s “istoričarima” ili je razlog deviza;” bolje je šutjeti i ne biti u nemilosti vlastodržaca pa i pod cijenu da čitav hrvatski narod trpi laži i neistine, a često i poniženja tih “istoričara”???
Gospodo, “istoričari” će vas poštedjeti svojih napada, ali POVIJEST i HRVATI vam to neće zaboraviti, a kamoli oprostiti!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)