U spomen na smrt velikog časnika, generala s čašću, Slobodana Praljka.

Hrvati iz Bih, moneta za “potkusurivanja”?

Piše: Ivan Filipović

Hrvati iz Bih hrvatskim vlastima služe samo kao moneta za “potkusurivanje” sa svim trgovcima svijeta.
Glavnina Hrvata ovih prostora uvijek je znala tko je i što je.
Najbolji sinovi su glavom plaćali svoju odanost naciji i borbi za Domovinu!
Nismo dvojili ni kroz povijest, ni 1918., ni 1941., ni 1971., pa ni 1991., uvijek su najbolji sinovi ovoga krša nudili svoju glavu i svoj život za slobodu, za Domovinu!
Uvijek su bili prvi, pa tako i poslije Domovinskog rata prvi su otpremljeni u Hag!
Ta skupina žrtvovanih paćenika iz Središnje Bosne koja nije imala ni izlaza ni alternative, mogli su samo boriti se za goli život ili nestati.
Oni su odabrali ovo drugo, i kada su uz ogromne žrtve sačuvali svoje domove i obitelji, za “nagradu” su izručeni Hagu, jer su, eto, uradili nešto nisu smjeli, ostali su živi i ne poraženi!!!
Kad im Hag nije mogao naći krivice onda na scenu stupaju dvojac bez kormilara, jugoslavenski tužitelj i jugo oficir, i krivotvore “dokaze” na temelju kojih jednog od izručenih sude na 25 godina zatvora, zbog navodne dvostruke crte zapovijedanja!?!?
No, pravi razlog njegove osude je što se nije uklapao u njihovu jugo mašineriju i što je bio istinski na strani svoga naroda!!!
Onda u Hag otpremljeni kompletno vodstvo Herceg-Bosne za “udruženi zločinački pothvat” s već pokojnim vodstvom Hrvatske.
Sva pomoć koju su Hrvati Herceg-Bosne dobili od Hrvatske za čije su interese i granice ginuli je u tome što su uz POMOĆ hrvatske izručeni u Hag!!!
Istina, pomagali su sve do zatvaranja Haga, tako što su sve što su ovi iz Haga tražili odmah dostavljali, a ako slučajno to nemaju odmah krivotvore i pošalju!!!
Kad se hrvatskim vlastodršcima učinilo da su premalo uradili za Hag onda su muslimanskom vodstvu u BiH ponudili bratsku pomoć tako što su im širom otvorili vrata i prozore svih ratnih i vojnih arhiva i ponudili ih ” uzmi šemsko koliko ti drago”, što ovi obilato koriste!
Rezultate te “bratske otvorenosti” je što svaki dan barem nekoga privedu ili pokušaju privesti u Sarajstan kod kadija obučenih za te slučajeve!
Rezultat te hrvatske pomoći “dobrim komšama” je da je danas napetije stanje u mjestima gdje žive Hrvati nego u ratu!
U ratu se znalo gdje je crta i otkuda dolazi neprijatelj, a danas nama ni crte ni pravca djelovanja neprijatelja, a neprijatelji iskaču iz svakog grma!
Rat u BiH neki zovu građanski, neki otadžbinski, neki obrambeno-osloboditeljski, neki Domovinski, sve je i upitno i ispravno!
Činjenica je da Hrvati nisu ratovali tamo gdje ne žive Hrvati, nisu osvajali tuđe nego branili svoj Dom i svoja ognjišta, a to što se to nije uklapalo u nečija očekivanja, to je druga stvar.?
Odgovorno tvrdim, da je Hrvatska imala HRVATSKU VLAST presuda bi bila skroz drukčija.
Ne bi bilo ni “UZP” ni godina robije, ali, onima što upravljaju Hrvatskom pa onim što je ostalo od Herceg-Bosne nije to bilo u interesu, naprotiv, njima odgovara ova presuda da mogu Hrvate držati “pod kontrolom” mašući im tom presudom kao nečim od čega ih samo oni mogu spasiti!!!
Cijenu te prljave hrvatske politike plaćaju i još dugo će plaćati istinski domoljubi, a “plodove” će ubirati prodane i sitne duše!
A najveću cijenu je plati časni general Slobodan Praljak koji je sebi oduzeo život da ne živi pod teretom zločinca koji mu ni po čemu osim po Hagu ne pripada!!!
Generale, pokazao si da si časnik, da nisi karijerni oficir koji sve podredi karijeri pa i slobodu sebe i svoga naroda.
Mogu oni pisati što hoće, ali, mi koji smo te poznavali znamo tko si bio i to nam nitko uzeti neće, pa ni svi izdajnici s Hagom skupa!!!
Počivaj u miru zapovjedniče, a pitanje je hoće li oni imati mira!!??

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)