Brijuni.

Piše: Ivan Filipović

U vremenu od 1945. do 1990. Brijuni su bili strogo čuvana oaza za ondašnja umišljena “božanstva” upakirana u “tri u jedan” varijanti najčešće, i manje često ona druga pakiranja.
Rijetko su Brijuni, u ono vrijeme, bili prazni, “il’ bez vuka ili bez hajduka”, a najčešće i s jednima i s drugima!
Tamo su najčešće oni “tri u jedan” dočekivali razne delegacije iz “nesvrstanih”, a ponekad i po nekoga iz “svrstanih”.
U ono vrijeme, kad nije bilo “prijateljskih” posjeta “visokih delegacija” tamo bi se donosile odluke koga od istaknutih Hrvata u Domovini, a napose u dijaspori, treba likvidirati!
Obično bi doneseni zaključci kako je dotična osoba opasna po državni poredak, a samim tim je državni neprijatelj kojega treba hitno i bezuvjetno likvidirati!
Ogroman je broj istaknutih Hrvata u Domovini i dijaspori koji su na temelju “brijunskih odluka” likvidirani ili probani likvidirati, mada se nikad nije došlo do točnih podataka, strahuje se da ih je bilo i nekoliko stotina!?
Poslije tih “stresnih” trenutaka uslijedili bi dani opuštanja uz birana pića, hranu i drugarice koje bi bile za te prigode dopremljene iz svih krajeva, od Vardara pa do Triglava, od Jadrana pa do Dunava!
Za sve te godine od 1945.-1990. nikada nije sa Brijuna procurila ni jedna informacija koja nije smjela ići u javnost!
Uspostavom Nezavisne Hrvatske Brijuni su na kratko postali I.Z.M ( izmješteno zapovjedno mjesto) državnoga vrha na kojemu su se donosile ključne odluke, a jedna od njih je i odluka o početku oslobodilačke akcije Oluja.
No, na žalost za to kratko vrijeme koliko su Brijuni bili u rukama onih kome pripadaju svaka odluka tamo donesena, svaki sastanak i razgovor tamo održan početkom 21. stoljeća otišao je u javnost ili u Hag!!!
Jer upravo početkom 21. stoljeća kada su vlas u Hrvatskoj preuzeli oni ostatci onih “tri u jedan” i “dva u jedan” dolazi do ekspanzije razgradnje hrvatske državnosti baš od tih “tri u jedan” ostataka!
Koliko im je mrska Hrvatska pokazuju na svaki mogući način i na svakome koraku, sve što je sveto za Hrvatsku; Domovinski rat, Domovinu, Branitelje, generale, arhivsku građu,…, oni to pljuju, gaze, ponižavaju,
Vrhunac njihove mržnje i izopačenosti je kada Brijune daju na korištenje upravo najopasnijim “tri u jedan” i “dva u jedan”!
Pa ćete tamo u vrijeme ljetnih dana naći sav ološ i talog društvenog dna, dinosaure bratstva i jedinstva, živuće presuditelje i egzekutore domoljubnih Hrvata, naravno, ukoliko imate dobre veze da tamo i provirite, uopće!?
I dok hrvatski branitelji, umirovljenici, radnici i ostali obespravljeni puk muku muče kako kako preživjeti i prehraniti obitelj, a neki i po otpadu prebiru tražeći mrvice onih povlaštenih, oni “tri u jedan” na Brijunima uživaju u svim mogućim delicijama za simboličnih 7 kuna, a razlika u cijeni se namiri preko leđa onih obespravljenih!
Dok većina Hrvata u svojoj Domovini koju su stvarali, branili i vole ju, biju boj za goli život dotle na Brijunima, na njihov račun, uživaju u balu vampira svi oni iz “regiona” koji su i još uvijek su bili i ostali protiv bilo kakve slobodne Hrvatske!
A da je u Hrvatskoj normalna vlast, vlast koja ljubi i štuje Domovinu, vlast koja cijeni i poštuje one koji su krvarili za Hrvatsku, tamo na Brijunima bi bilo zdravstveno-rekreacijsko mjesto za branitelje.
Tamo bi se stvaratelji Hrvatske liječili, odmarali i družili uživajući u plodovima svoje borbe!
Da Hrvatsku vode oni koji ju vole ne bi sadašnji korisnici Brijuna tamo imali što tražiti, a neki bi imali adresu u Lepoglavi, Remetincu ili nekom drugom sličnom mjestu!?
Pitanje je do kada će se na Brijunima igrati “kozaračko kolo”, širiti mržnja prema Hrvatskoj, i obilato jesti i piti za 7 kuna pod krinkom koja je sve više od kulture???kulture

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)