Ususret Koloni sjećanja.

Lijepa Naša, sirotice napaćena.

Piše: Ivan Filipović

Stoljećima su te gazili, ponižavali, pljačkali, uništavali, svojatali, okupirali, i što ti sve nisu radili!?
I onda, kad je poslije svih silnih bura i oluja došao trenutak da napokon, poslije svega, budeš svoja i slobodna, budeš majka djeci svojoj, opet ti crne sile mraka pokušaše osporiti to, pokušaše te zaustaviti na putu ka slobodi.
Napadoše te oni čija si sluškinja bila više od pola stoljeća, napadoše te oni koje si hranila, napadoše te oni koje si prihvaćala kao svoje unatoč tome što oni tebe nisu nikad prihvatili!
Oni što su tobom upravljali nisu te željeli, kad se odlučivalo o tvojoj sudbini, kad je bilo ili ćeš biti ili ne biti oni su napustili Sabor.
Oni su te prije toga razoružali i predali tvoje oružje neprijatelju s uvjerenjem kako će tvoj otpor biti kratak i poslije će opet oni uzeti stvar u svoje ruke.
No, djeca tvoja koja su te istinski ljubila, koja su te majkom smatrala, Domovinu u tebi gledala, stali su im na put.
Goloruki, ali spremni životima braniti tvoju tek stečenu slobodu, vodili su krvave bitke, bitke Davida i Golijata, i kao i David dokazali da se običnom praćkom može pobijediti Golijata!
A zaista je ono s čime su dragovoljci raspolagali bila praćka u odnosu na ono što je na raspolaganju imao agresor.
I još se jednom pokazalo da boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka!!!
Ali vrag mira nema, dok si ti krvarila, dok su ti dušmani sjekli dio po dio tvoga bića, oni što te nisu htjeli su se primirili.
Sakrili su se u mišje rupe i gledali kakav će ishod biti.
U samim počecima UDBA i KOS su instalirali svoje ljude u vojsku i policiju, a obavještajne službe su oni i osnovali i držali pod kontrolom.
Oni su nadzirali sve, a nisu se izlagali ratnim strahotama, nisu išli tamo gdje se gine, osim kad je trebalo maknuti kojega za njih opasnog igrača poput Ludviga Pavlovića, Ante Paradžika, Mire Barišića, i mnogih drugi!!!
Ostatak partijsko-obavještajnog kadra ili njihovih potomaka je preuzeo skoro sva gospodarska društva, što kroz privatizaciju, što kroz upravu i nadzor!
Još u tijeku rata je skupina tih udbaša i kosovaca okupljenih oko Mesića i Manolića pokušala državni udar!
Moralnu i materijalnu pomoć u tome su im pružali neki svjetski moćnici okupljeni oko Soroša!
Nisu uspjeli samo zahvaljujući političkoj mudrosti i prisebnosti dr. Tuđmana, ali su poslije njegove smrti došli na svoje.
Uzeli su vlast, potkopali temelje nezavisnosti i unijeli razdor u Tuđmanovu Stranku ubacivši svoje ljude u vrh stranke!
Postavili su ljude koji se Tuđmana sjete samo kad se bliže izbori, a ostatak vremena ruše Tuđmanov Projekt!!!
Rezultat te i takve politike je da danas Hrvatskom upravljaju oni koji ju nisu željeli, dezerteri, pojačani onima koji su ju rušili!
Hrvatsku čereče udbaši, kosovci, komunjare, peta kolona, četnici, a branitelji se kao zadnji ubijaju, spaljuju, štrajkaju glađu,…
Danas u 2018. godini više je partizanskih mirovina nego braniteljski, oni se rađaju, a branitelji umiru mladi!??
Danas više hrvatskih para dobiju razni subnori, dokumente, veritasi, i ostale Udruge jugoslavenski orijentirane nego sve Udruge proistekle iz Domovinskog Rata!
Veća prava i primanja imaju agresori koji su pucali po Hrvatima i vratili se poslije rata ili mirne reintegracije nego branitelji koji su prošli sve ratne nedaće, bili ranjeni, zarobljeni,…
Veća prava imaju oni što su napadali i razarali Hrvatsku nego oni što su ju branili i obranili!
Danas ortodoksni jugoslaveni u Hrvatskom Saboru 100%-ne invalide nazivaju terorističkom organizacijom, i nikome ništa, nitko ih ni ukorio nije!?!?
Ti jugoslaveni koji upravljaju Hrvatskom rade sve da ju unište, jedni u službi Beograda, drugi u službi Brisela!
Objavili su registar branitelja, a nisu objavili registar agresora, popis dezertera, popis četnika, popis ratnih profitera, popis sudionika u privatizaciji!??
Ukinuli su status dragovoljca, pa zbog toga što njih nema tamo!!!
Što je razlog, zbog čega ne objave sve ove registre i popise?
Pa zato što bi se na tim popisima našli mnogi ili većina onih koji su danas na vlasti u Hrvatskoj, na svim razinama!
Danas bi ti isti bili na čelu Kolone sjećanja u Vukovaru, a neki su bili u kolonama koje su rušile Vukovar, neki u kolonama koje su odvodile ranjenike na Ovčaru, a neki u toplim uredima okupatora, jedni s puškama u rukama, drugi s liječničkim kartonima, a treći sa “spiskovima za odstrel”!!!
Pitanje koje se samo nameće je; do kada će 80% Hrvata u Hrvatskoj trpjeti teror onih 20% jugoslavena koji uništavaju Hrvatsku???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)