Pucanj u vlastito tijelo!

Tko je kriv?

Piše: Ivan Filipović

Prođoše još jedni izbori.
Rezultati su takvi kakvi jesu.
Hrvati su opet tek sića za vraćanje kusura “velikima”!
A nije uvijek bilo tako.
I sad su nam krivi svi!
A zapravo krivi smo mi sami, krivi su oni koje su Hrvati birali!
Puno je ratni i poratni nepravdi koje su Hrvati doživjeli od Hrvata, i unatoč tome Wošngtonski i Daytonski sporazumi su utkali Herceg-Bosnu u temelje Federacije BiH i donijeli Hrvatima paritet.
Sve što se kasnije događalo na štetu Hrvata djelo je prljavih političkih ruku i umova Hrvata u vlastima!
Ili onih spremnih za vlast po svaku cijenu!
Čak ni svemoćni Visoki predstavnici nisu mogli sami “sakatiti” Ustav, trebali su im Hrvati spremni sudjelovati u tome, a takvih među nama nikad nije teško naći!
U jednom trenutku sudbinu Hrvata u BiH u potpunosti su držali kadrovi iz redova neprijatelja Hrvata u Domovinskom ratu, “JNA”, ABiH, KOS, UDBA, AID i sva mjesta koja su pripadala Hrvatima popunjena su takvima, od policijskih struktura, preko vojnih, ministarskih do članova predsjedništva!
Svoj “blagoslov” tim kadrovima su davali i još uvijek daju i korumpirano-kriminalni likovi iz svećeničko-fratarskih krugova što im kao daje i taj toliko pričani legalitet i legitimitet, ma što to značilo!?
Ne bih o imenima, ne iz straha nego što bi za to trebalo puno vremena i prostora.
Spomenuti ću samo nekoliko ključnih pozicija koje pripadaju Hrvatima, a redovito ih popunjavaju kadrovi iz Ševa, AIDA i ostalih koji su bili direktni neprijatelji u ratu!
Rezultat takve kadrovske politike je i smrt Joze Leutara, doministra MUP-a Federacije čije ubojstvo neće nikada dobiti zasluženi epilog, presudu!!!
Vojska i obrana nisu ništa bolji.
Samoupravu su iskoristili da maknu uglavnom sve hrvatske kadrove i na ta mjesta dovedu oficire iz neprijateljskih vojski, čast iznimkama!
Ministarstvo obrane stalno je u rukama Hrvata, ali sve pozicije koje pripadaju Muslimanima su popunjene najvećim ratnim zločincima nad Hrvatima, bez protivljenja iz ministarstva, a Hrvati imalo sumnjivi nemaju pristupa toj ustanovi!!!
Rezultat toga je sve manje Hrvata u oružanim snagama, napuštaju i oni koji su tamo, a o novim dolascima nema ni približno zainteresiranih broju potrebitih.
Umjesto u vojsku i policiju Hrvati odoše u Europu, a rezultat toga je činjenica da smo narod pred nestajanjem s ovih prostora!
Rezultat svega toga je da u Bugojnu, i ne samo u Bugojnu, predsjednici i članovi općinskog Izbornog povjerenstva budu osuđeni ratni zločinci nad Hrvatima!!!
Na ovakvom političkom kaosu među Hrvatima događa se da neka “hrvatska zajedništva” na svojim listama stavljaju Muslimane, neka druga “zajedništva” Srbe, a neka “građanska zajedništva” Bosance koji sjednu u stolicu pravljenu za hrvatskog člana predsjedništva!
A sve bi bilo drukčije da Hrvate predstavljaju Hrvati, a ne Jugoslaveni, Bosanci, Muslimani, “građani”, a to je moguće jedino ako hrvatski časnici uzmu stvar iz ruku oficira neprijateljskih vojski!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)