Kako heroji postaju kukavice?

Piše: Ivan Filipović

Koncem osamdesetih i početkom devedesetih puhnuo je vjetar koji je mirisao na slobodu, u onome dijelu Europe gdje te slobode nije bilo, ili je bila lažna, pa tako taj vjetar zakači i prostore gdje žive Hrvati.
U većini tih država gdje je sloboda bila lažna taj vjetra slobode je odnio tu lažnu slobodu i donio stvarnu, istinsku slobodu narodima koji su tamo živjeli.
Jedino su Jugoslaveni pružili snažan otpor tome vjetru slobode i pokušali ga čak oružjem i vojnom tehnikom zaustaviti!?
Uzalud im bila sva ta sina tehnika, oružje i ljudstvo, nisu uspjeli zaustaviti taj vjetar slobode.
Oni su pustili svoj “uragan mržnje” i nasilja koji se dugo i krvavo borio s vjetrom slobode i u konačnici je taj njihov vjetar mržnje izgubio bitku pa i rat od vjetra slobode!
Vidjevši da gubi, taj vjetar ne slobode, samo je promijenio smjer i počeo puhati s vjetrom slobode.
Najveći zagovornici ostanka staroga postadoše najveći “promicatelji” novoga, i brzo i lako se infiltriraše u sve pore života.
Tako da se vrlo malo, ili nimalo toga promijenilo.
A kako bi se mijenjalo kad su obavještajno-partijski kadrovi ili njihovi potomci zaposjeli sve gdje se odlučuje?
Slobodu su izborili hrvatski sinovi ginući diljem napadnute Domovine, ostavljajući svoje mlade živote na braniku Domovine i zalijevajući to sveto tlo svojom krvlju da tu može niknuti i uspijevati SLOBODA!
Na drugoj strani su obavještajno-partijski sinovi opljačkali sve, “privatizirali i pretvorili”narodno u svoje!
Uništili tvornice i radna mjesta i tamo sagradili neka svoja “carstva” od kojih žive kao “bogovi”!
A oni koji su stvarali Domovinu danas su na marginama.
Jedni su po zatvorima.
Drugi se kriju.
Treći su na marginama ili ispod svake razine dostojnog života!
Četvrti prerano umiru.
Peti se ubijaju jer ne mogu više podnositi tu nepravdu!
Oni koji su ponudili živote Domovini danas moraju tražiti mizerije po prosvjedima ispred Vlada, Parlamenata i po ulicama, dok oni koji su opljačkali ili napadali Domovine danas se tretiraju kao “svete krave”!??
Ako malo bolje pogledamo tko odlazi u svijet trbuhom za kruhom, vidjet ćemo da su to mahom oni koji su branili Domovinu i njihovi potomci, jer oni drugi, pljačkaši i napadači, su u svim državnim službama i tamo su utrpali i svoju djecu!
Nema ni jednog potomka od obavještajno-partijsko-četničkih lopova i pljačkaša da je otišao tražiti posla u svijet, oni su osigurani tu, njima su izmišljena radna mjesta, jer njihovi su ukrali Domovinu od onih koji su ju stvorili!
Sve je isto samo je na granici smjena, oni što su devedesetih pobjegli vratili su se, a oni što su devedesetih dolazili braniti Domovinu sada idu u potrazi za osnovnim uvjetima za život, jer, eto, ni to im ova lopovsko-agresorska guba ne dozvoljava!!!
Naši su djedovi nestajali preko noći ako su štogod progovorili o Bleiburgu što se partiji nije svidjelo!
Danas naši prijatelji i suborci ostaju bez posla ako samo pokušaju javno progovoriti o zločinima diljem Domovine, a poglavito u Vukovaru i Ovčari,ili ako dođu do imena zločinaca koja bi objavili!
To se kažnjava jer ti zločinci danas sjede u svim razinama vlasti po svim mjestima i položajima diljem Domovine!!!
i što mi reče jedan prijatelj stranac, pa vi ste za ne prepoznati, od onakvih ratnika koji su mogli SVE, postali ste tek kolonija s IZDAJNIČKIM VLASTIMA i KUKAVIČKIM NARODOM!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)