UDBIN let iznad Rame

Koliko je UDBA još uvijek živa i žilava najbolje osjeti Rama na svojoj koži!

U “ono vrijeme” Rama je bila jedno od ključnih odredišta UDBE. Nije bilo ustanove, radne organizacije, škole niti bilo kojeg drugog životnog segmenta gdje UDBA nije imala svoje pipke! Nije bilo sela ni zaseoka gdje nije bilo njihovih doušnika i cinkaroša koji su gledali i slušali što se priča i pjeva i redovito prenosili svojim nadređenim ili mentorima!

Posebna poslastica su im bili redovnici i redovnice gdje su imali odane i jake suradnike u koje bi rijetko tko posumnjao!
Početkom devedesetih, a napose početkom rata, mnogi su se ubacili prvo u HDZ, a potom u HVO! Zauzimali su ključne ali sigurne pozicije u HVO-u u IPD službama i ostalim pozadinskim službama gdje su bili novac i informacije! Nisi mogao vidjeti njih na prvim crtama! Čitavo to vrijeme su djelovali pojedinačno, svatko u svome resoru i čekali pravo vrijeme za ozbiljnije djelovanje.

I dočekali!

Dočekali su svoje vrijeme početkom 2000. godine kada su prvo u Hrvatskoj ti kadrovi došli na vlast, a potom i u BiH uz pomoć Visokog protektora. Tada su im jaku podršku pružili i udbaški redovnici i redovnice tako što su otvoreno stali uz nametnutu “udbaško-građansku” vlast poznatiju pod kodnim imenom “ALIJANSA”!

Te iste 2000. godine redovnička UDBA šalje svoga igrača u Ramu na ključnu poziciju i dobija zadatak da uz pomoć lokalnih udbaša u civilu i partijaša rasturi Ramu, razbije jedinstvo u ratu stečeno i opet unese nemire u Ramljake koji su znali kako oni djeluju! Tada su pod pokroviteljstvom i u organizaciji ŠA-MAR-a udružili snage udbaši u mantijama i oni u civilu i udarili na Ramu onim famoznim DAR-om.

Okupili su sve svoje znane i neznane suradnike i cinkaroše, partijske igrače i ostale sebi slične obećavajući im brda i doline samo ako rasture tu “nacionalističku bagru” koja je obranila Ramu i njih potisnula u drugi plan! Rovarili su i trovali dobrih 5-6 godina i pokušavali kroz razne političke stranke i Udruge građana sve dok nisu uspjeli.

No, to im ne bi bilo moguće da u svoje “kolo” nisu uvukli časnog i poštenog doktora čije je ime kod običnog puka ulijevalo povjerenje i nade!!! Svjedoci smo daljnjeg tijeka događanja tako da ne treba na to trošiti riječi, ali ću ipak naglasiti tek nekoliko ključnih “projekata” tih udbaša.

Prvo, dugogodišnje orgijanje udbaško-partijske ergele po svetištu Gospe ramske, potom krivotvorenje staze Gospe ramske i postavku iste pravcem kojim niti je otišla Gospa niti idu hodočasnici!

Zatim famozni “znanstveni skup” na temu Rama 1942. kada za glavne tumače tih događaja dovode ćaću i sina Goldsteine koji su notorni krivotvoritelji hrvatske povijesti i čiji je zadatak “sačuvati obraz” partizana i komunista u čije su redove ušli i oni koji su Ramu poklali i popalili baš te kobne 1942.!!!

Vrhunac udbaško-građanskih napadača na Ramu je organizacija “znanstvenog skupa” na temu “Tvrtko u Rami pod Prozorom”!

Nikome u Rami, osim “organizatorima”, ali ne svima, nije jasno što zajedničkog imaju Tvrtko i Rama? Kao, eto, tada se prvi put spominje ime Prozora pa je to dovoljno da Tvrtko postane “patron općine”!? Tvrtko je u svoje vrijeme radio svašta, osvajao tuđu zemlju, ljubio tuđe žene i pravio im djecu, ratovao protiv Hrvata, šurovao s Osmanlijama, …, i nigdje nikome u BiH nije palo na pamet posvetiti mu toliku pozornost, praviti mu spomenike, “znanstvene skupove” pa čak i darovati mu Dan općine, ali samo u pokušaju jer to neće uspjeti dok bude bilo nas ramskih branitelja, osim kod nas u “Rami pod Prozorom”!!!

Ja se uzdam u Nas, vjerujem da smo još uvijek spremni obraniti Ramu kao i 1992. od dvije “armije”, sada od “armije” udbo-tvrtkaša! No, moramo biti oprezni, biti jedinstveni, jer Oni mogu svašta!

Ako su mogli spriječiti postavljanje spomenika Kati Šoljić majci četiri poginula branitelja Vukovara u Katinom rodnom mjestu Donji Vukšić kod Brčkog, pod vodstvom “srebrenog” udbaša Oršolića onda treba biti maksimalno oprezan jer ŠA-MAR je moćniji od Oršolića!

Prijatelji dragi, oni djeluju s osmjehom na licu, lijepim riječima, pa i ponuđenom “kavom”, ali su im učinci opasni do bola!
UDBA je zavadila hrvatski narod u Hrvatskoj, podijelila ga “naše” i “njihove”, na one što na Bleiburgu traže svoje nestale i one koji se “seru” na Bleiburg!

Hrvate u BiH dijeli na Hrvate u Bosni i Hrvate u Hercegovini!

Na one “krive” koji vole svoje, vole Hrvatsku, vole Herceg-Bosnu, koji su bili i borili se u redovima HVO-a na svojim rodnim pragovima, i one “prave” koji koji su bili na strani “armija” i koji su, tek rijetki, tako zaradili “Zlatne ljiljane”, i većina takvih koji su ostali bez nacionalnog identiteta i postali tek “građani”, što god to značilo!?!?

UDBA je podijelila čak i crkvu i pastire koji djeluju u njoj, poglavito je to istaknuto u Bosni srebrnoj među franjevcima!
Još joj samo fali da podjeli nas branitelje i da im učinak bude 100%!!!

Stoga pozivam sve branitelje Rame, sve njihove obitelji, sve dobre ljude da ne dozvole da UDBA razvali ono što smo krvlju stvorili i obranili!!!

Pozivam sve fratre i svećenike da dignu svoj glas protiv udbaša u svojim redovima i da očiste svoje redove od takvih i opet vrate povjerenje svog stada!

I na kraju pozivam svu ramsku intelegenciju u Rami i iseljeništvu, kojima je Rama u srcu da dignu svoj glas dok ne bude kasno, jer ako oni ostvare svoje nakane dolazi vrijeme kad će biti džabe govoriti jer GLASA TVOGA NITKO ČUTI NEĆE!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)