Ispravi se i reci istinu!!!

Jedna stara izreka kaže, staza kojom se ne hoda, zarasta.

Piše: Ivan Filipović

Ja bih u tome kontekstu dodao, istina o kojoj se ne priča odlazi u zaborav, a laž koja se često spominje postaje “istina”!!!
Malo ću kroz ovaj kontekst provući Hrvate kao narod.
Dakle, mi imamo dugu i ne baš laku, mogao bih reći tešku i krvavu povijest i prošlost.
Unatoč toj činjenici mi se vrlo malo trudimo pričati o toj našoj prošlosti, spominjati ju i ne dati joj u zaborav!!!
Još gore, dozvolili smo da nam drugi, uglavnom neprijatelji, ocrne prošlost i tako crnom nas šibaju do besvijesti!!!
Nikad kroz svoju povijest Hrvati nisu bili osvajači, a proglašavani smo osvajačima!
Nikad u svojoj povijesti Hrvati nisu napadali tuđi teritorij s ciljem uzimanja istoga, a proglašavali su nas napadačima!
Nikad u svojoj povijesti Hrvati nisu ubijali što im se ubija, jedino i samo u samoobrani, a proglašavali su nas genocidnim narodom!
Dakle, uvijek kroz povijest su Hrvati samo branili svoje, svoj Dom i svoju Domovinu, ali i svoj narod.
Međutim, kroz čitavu povijest, a poglavito kroz zadnjih stotinjak godina nam se silom i voljom upravo onih koji bili sve to što su prilijepili Hrvatima, proglašavani smo takvima!!!

Mi vrlo malo ili nimalo se trudimo to ispraviti, reći istinu, napisati istinu, ponavljati istinu, ponavljati istinu i ponavljati istinu, jer jedna druga narodna kaže, ponavljanje je majka znanja, mi očito bježimo od te majke znanja.
Nama svatko, kako mu se prohtije i kad mu se prohtije, može bez ikakvih posljedica i bez ikakvih sankcija lijepiti etikete kakve god poželi, kao narodu, od genocidnog, osvajačkog, agresorskog i nikome ništa!
Tek po neko reagira, netko tek reda radi, netko što tako misli, ali to brzo odlazi u zaborav, a oni svako malo ponavljaju te svoje laži.
Oni se ne umaraju ponavljati laži, ali se mi umaramo reagirati na te laži!!!
I na kraju se ispostavi da to njihovo ponavljanje laži daje puno bolji učinak od naše šutnje.
Zapravo naša šutnja i svaka šutnja inače je znak odobravanja, ako na nešto ne reagiraš, šutiš, u principu to znači slažeš se s time, jer da se ne slažeš reagirao bi.

U konačnici ispada da se mi, eto, slažemo sa svime tim što se nama lijepi kao narodu i sa svim tim epitetima koji nemaju veze s hrvatskim narodom!!!
Iako su čiste laži i izmišljotine prolaze upravo zbog čestog ponavljanja s jedne strane i nikakvih reakcija s druge strane!!!
Često su u eteru i poslije silnih ponavljanja nađu poklonika koji kažu, pa ako je ovo ovako, a nitko ne osporava, onda bi moglo biti tako!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)