Justicija je mrtva!!!

Justicija, boginja pravde iz rimskog doba, je mrtva, ili barem ono njezino “potomstvo” koje je stolovalo u BiH!!!

 

Ivan Filipović

 

Pravni sumrak jede, melje i guta običnog, malog čovjeka koji se bori za golo preživljavanje, a razlog je upravo taj pravni sumrak čije su sve sastavnice umrežene i protkane najgorom vrstom kriminalaca i ološem ljudske vrste uvezan s onim direktnim kriminalcima iz ostalih segmenata društva, od klasićnih kriminalaca preko politike, gospodarstva i ostalih segmenata!!!

Zamislite kad jedan odvjetnik ili odvjetnički ured izjavi kako oni brane čovjeka, a ne njegova nedjela, kako to zvuči licemjerno i jadno.

Dakle, oni, unatoč tome što što znaju da su ti pojedinci i kriminalci, i ubojice, i lopovi i najprljaviji ološ ovoga svijeta, oni njih brane na sudovima!!??

Što je najžalosnije uspješno ih brane.

Obrane ih na ovim sudovima, kod sudaca sumnjiva morala koji su prljavi do bola i kriminalno uvezani, i ti kriminalci, lopovi, ubojice, završe na slobodi i nastavljaju raditi tamo gdje su stali, a ovi prljavi odvjetnici koji su također kriminalci ravni njima, jer da nisu ne bi to radili, uzmu im za to debelu lovu, prljavu lovu, krvavu lovu i još se hvale svojim “umijećem i uspjehom”!!!

I sad mi, običan narod, očekujemo kako će nam Europa nametnuti neka pravila po kojima će biti smanjena stopa kriminaliteta i korupciju i barem donekle bili normalno društvo.

Ne, to je zabluda.

Dokle god budu u igri ove garniture postojećih tužitelja, sudaca, odvjetnika, nema tu pravde, nema tu boljitka!!!

Jer, to su mahom likovi ogrezli u kriminalu, navikli ubirati dobru lovu, svejedno što je ta lova i prljava i krvava, ništa im nije važno osim love!!!

Naravno, u svim tim pravosudnim porama ima časnih iznimaka, ima ljudi koji bi zaista radili svoj posao po pravilima Justicije, međutim, na žalost, u manjini su!!!

Korumpirani i u kriminalu ogrezli haraju, i nema toga faktora sa strane koji će bilo kakvim nametanjem pravila, preporuka, uvjetovanja ulaska u EU ili bilo koju asocijaciju, koji će te kriminalce natjerati na povlačenje!!!

Ne, oni će sve raditi da oni završe svoje karijere u ovome i ovakvome sustavu s ovakvim “pravilima igre”, uimaj, laćaj, kad treba osuditi, osuditi će jadnu sirotinju, njih će i osuditi i ovršiti, uzet će im zadnju crkavicu od koje preživljavaju, a oni će biti sve bogatiji ali i sve prljaviji.

E pa, takvima se može poželjeti, iskreno, iz svega srca i dubine duše,  da sve te prljave i krvave novce koje su stekli na takav način i ovrhom običnih smrtnika, troše i potroše na liječenje svojih najdražih, to im želim iz svega srca!!!

Jer, uz to što su ubili Justiciju, ubijaju i obične male ljude koji su im laka meta i siguran izvor prihoda, stoga još jedanput im želim da sve te tako stečene novce potroše na liječenje svojih najmilijih!!!

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)