Tko nam je ukrao Došašće???

Ovo što se zadnjih godina, a poglavito ove, priređuje za Došašće, u jednoj Nacionalnoj i Katoličkoj zemlji Hrvatskoj, graniči s najvećim poganskim priredbama s ciljem poniziti Božić čije je Došašće priprema i najava!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Danas je prva nedjelja Došašća, a Došašće je priprema za dostojan doček Maloga Isusa, Boga Djeteta, Boga u liku čovjeka.

Vjernici bi trebali to vrijeme Došašća raditi na duhovnoj pripravi sebe za dostojan doček Onoga koji je rođen da bi umro otkupivši nas grešnike!!!

Kako vrijeme odmiče i mi se vjernici, Hrvati, Katolici, sve više poistovjećujemo s onima koji se u Došašću raduju šarenilu, blještavilu i sjaju, duljini lampica koje ne svijetle nikome!!!

Svi pričaju čiji su trgovi nakićeniji, čije je blještavilo jače, čija je gastronomska  ponuda obilnije!

Kamo god se okreneš sve vrvi, vrvi od onih koji traže ono što ne pripada Došašću!!!

Pogledate Zagreb, sve blješti, sila lampica, masa prolaznika, ali se osjeti neopisiva praznina!!!

Što će na “Adventu u Zagrebu” naći putnik namjernik ili onaj tko je ciljano došao na taj “događaj”?

Naći će puno toga, uglavnom onoga što ne pripada Došašću.

Naći će, “djeda mraza, orašara, kuhanog vina, fritula,  kobasica, klizališta” i još puno toga što nema nikakve veze s Došašćem!!!

Ali, neće na onoga zbog koga i postoji Došašće, nećete naći Isusa!!!

Nema Isusa, jer oni koji to organiziraju rade ciljano, “UBIJMO Isusa ovim šarenilom i ovom “čarolijom”, raznim tjelesnim užicima!!!

Došašće izgubilo svoju izvornost, napose kod nas Hrvata, i pretvorismo ga u poganski progon Novorođenčeta!!!

Herod je imao namjeru ubiti To Isto Novorođenče, čak je i od mudraca tražio da mu u povratku kažu mjesto gdje se nalazi, ali nije uspio!

Mi radimo isto što i Herod, samo malo sofisticiranijim metodama, mi ovim blještavilom i šarenilom koje je iz središta pozornosti izguralo Isusa, upravo radimo ono što je i Herod htio, izbacujemo Isusa iz središta Došašća i Božića, radujući se tome šarenilu  i toj “čaroliji”!!!

Tako to radi sav taj zapad koji se dobrano odmaknuo pa i u potpunosti izgurao Isusa iz svoga života!!!

Mi Hrvati idemo i korak dalje.

Hrvati organiziraju da ih u Splitu u Došašće “uvede” pjevaljka, snaha notornog Milorada Pupovca!!!

Zagreb želi pokazati da je “prijestolnica” pa iz Srbije dovodi pjevaljku, snahu Lepe Brene koja je pjevala četnicima dok su rušili Hrvatsku i BiH!!!

Svoje pravo lice Zagreb pokazuje time što ta pjevaljka ruši sve rekorde i Arenu u Zagrebu puni 5-6 puta!!!

Zapravo, ovo je pokazatelj što je Zagreb, zapravo!!!

Dakle, Hrvati, Katolici, u Hrvatskoj, u Splitu i Zagrebu, se raduju nekom drugom “došašću”, “došašću” sprskih pjevaljki koje  će ih uvesti u novo “bratstvo”!!!

Po mnogočemu smo slični Židovima, a po dvije stvari najsličniji.

Ne da nam se Domovinom, jer uvijek joj drugi rade o glavi, i “ubijamo” Isusa iako znamo tko je, i mijenjamo  Ga za “barabu”!!!

 

Onima koji još uvijek vjeruju u Došašće koje će donijeti Isusa želim da Došašće učini istinsko čišćenje naših srca kako bi dostojno dočekali Rođenje Isusovo!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)