Tko je spreman ubiti jednom, spreman je opet!

Uzalud neki pokušavaju Federaciju BiH pa i samu BiH prikazati kao državu jer ona to nije, BiH je protektorat, a Federacija je za Hrvate nešto poput Jugoslavije, tamnica!!

Evo, i ova navodna samoubojstva zaštićenih svjedoka u slučaju ratnih zločina Muslimana u Bugojnu potvrđuje činjenicu da Hrvati ne mogu očakivati pravdu pored dužnosnika sličnih Mlaći, Cikotiću, Lendi ili Helezu, jer potvrđuju, ako je bilo tko spreman reći istinu, biti će ubijen s objašnjenjem samoubojstva!!!

Piše: Ivan Filipović

Federacija BiH je, što bi se narodski reklo, “čudo od djeteta”!

Zaista, kako god pogledaš i okreneš, to je “čudo”, u svakom pogledu.
Dakle, čudom je nastala, a nastala je voljom nekih neosjećajnih stranaca koji su zakonom sile u isti tor strpali dva zaraćena naroda, dva naroda koja su još jučer ubijali jedni druge, ali eto, oni su odredili da mora biti tako, i ti narodi su , bez volje i bez osobnog pristanka, strpani u taj zajednički tor da dalje nastavi funkcionirati kao da se ništa nije dogodilo!!!

Odredili su i te nekakve političke paritete u formiranju vlasti.

Da li su jednaka prava za oba naroda, bili su paritetno zastupljeni na svim razinama iu svim strukturama vlasti, ali znajući da su u taj tor strpali neprijatelje koji su još jučer pucali jedni na druge, stavili svoga protektora i poslali svoje oružane snage koje će sve to držati u funkciji i pod kontrolom!!!

Na žalost, do dana današnjega nema pomaka na bolje na tom planu, dakle, još uvijek smo protektorat s protektorom na čelu kojega štita i čije naume provodi ta oružana sila postavljena odmah po prekidu rata, jer rat nije završen, on je prekinut silo stranaca!

Međutim, od 2000. godine ti su neki protektori počeli silovati Daytonski sporazum koji je ujedno i Ustav ovoga čuda od države, tako da su od Hrvata koji su do tada bili ravnopravni, u svakom pogledu, u Federaciji, napravili “nacionalnu manjinu”.

Oduzeli su im mnoga zajamčena prava, u isto vrijeme su Muslimanima osigurali apsolutnu dominaciju nad Hrvatima.

Tako da na svim razinama iu svim strukturama mogu preglasati Hrvate i sami donijeti sve odluke, kao da Hrvata tu i nema!!!

Muslimani su osjetili prazan prostor i otišli su korak dalje u taj prazan prostor, iskoristili su te ustavne mogućnosti da oni nametnu “svoje Hrvate”, pa tako preko noći postanu “hrvati” i Salko i Mujo, i Ibro i svi koji to žele!

Dovoljno je izjasniti se Hrvatom i poklapaš te hrvatske pozicije u vlasti!!!

U vremenima kad su bili, koliko toliko normalni politički odnosi, u tim podjelama vlasti pravosuđe je pripadalo Hrvatima i evo, zadržalo se do danas.

Glavnom su ministarske pozicije pripadale Hrvatima.
Pa i Tužiteljstvo je donekle bilo u istoj poziciji.

I sad je pitanje samih persona na tim pozicijama, jesu li oni zaista bili u službi Hrvata, osim po nacionalnom izjašnjavanju i nacionalnoj pripadnosti?

Važnije od toga je, jesu li oni zaista zastupali interese Hrvata???

E tu je, u najmanju ruku dvojbeno, ja bih čak rekao nisu, ali evo, ostavljam to dvojbeno.

Dakle, poslije toga su uslijedile razne istrage oko ratnih zločina, što treba uraditi u svakom pogledu i svaki zločin napravljen u ratu treba procesuirati, svatko tko je odgovoran treba odgovarati, međutim, to se ne odnosi na one koji su ubijali Hrvate i radili zločine nad Hrvatima!!!

Unatoč činjenici da te pravosudne pozicije drže Hrvati, nizašto ili vrlo rijetko su osuđeni muslimanski zločinci i to na smiješne presude koje se samo sprdaju pravosuđem!!!
Ako se slučajno i formira koja optužnica, padaju na sudove pa iu istragama, ili tek po neka presuda kao da su napravljene prometnu!!!

I onda se pitamo jesu li nama krivi Muslimani?

Jesu nam krivi Muslimani, ali ne samo oni, jer pored ovih pozicija i onoga što je urađeno, krivci su ti “naši kadrovi” koji su MORALI učiniti puno više!!!

Ako je tužitelj Hrvata i ima predmet, trebao ga je dovesti do optužnice!
Ako je sudac Hrvat i dobije predmet, trebao ga je dovesti do presude!

Ako su ti kadrovi doživljavali bojkote od strane muslimanskih kolega onda su trebali javno istupiti, iznijeti činjenice o blokadi, i tražiti pomoć od međunarodnih institucija pravde!!!

Trebalo je javno reći, gospodo, mi smo onemogućeni u svome radu od kolege i tražiti pomoć, ali nikako šutjeti!!!

E to bi bilo nešto.

Onda bi mogli tražiti krivce u Muslimanima, međutim, toga nema, ili barem ja nisam čuo da je ikada itko od tužitelja, sudaca, ministra, istraživača, čega god, stupio i rekao da je ugrožen u obavljanju svoga posla.
Toga nema, ali se ništa ne događa, dakle, ja tu vidim krivnju tih osoba na tim pozicijama.

Gospodo tužitelji, gospodo suci, gospodo ministri, gospodo istražitelji, ako ste spriječeni od bilo koga, ako ste pod bilo čijim pritiscima, dužni ste izvjestiti javnost i reći istinu, ja sam spriječen, mene zaustavljaju, mene blokiraju, ako to nisi uradio onda si suučesnik i sukrivac!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)