Nije “zabrinutost” isto što i briga!

Piše: Ivan Filipović

 

Tko ne zna prilike u BiH pomislio bi kako se zaista radi samo o tri hrvatske majke u BiH koje nisu osjetile pravdu.
Međutim, onaj tko zna prilike u BiH može se samo čuditi ovakvom pitanju ili konstataciji!
Stotine, pa i tisuće hrvatskih majki u BiH nije osjetilo pravdu za zločine koje su učinili neprijatelji hrvatskog naroda u BiH!
Mnoge hrvatske majke u BiH još ne znaju ni gdje su posmrtni ostaci njihove djece!
Mnoge su umrle čekajući pravdu, ne dočekavši ju!!!
Sudeći po djeliteljima pravde u BiH, pa i u Hagu, Hrvati su bili legitimne mete i Srbima i Muslimanima, jer nitko od tih ubojica nije dobio zasluženu kaznu za ubijanje Hrvata.
I oni koji su osuđeni, osuđeni su kao za prometne prekršaje!
Najzorniji primjer je presuda za Uzdol gdje je samo jedan osuđen za 41 ubijenog Hrvata, a osuđen je tek na 8 godina zatvora, što po ubijenom Hrvatu iznosi 71,21 dan zatvora!!!
Toliko je bila minimalna kazna za pjevanje Vile Velebite ili ustani Bane!!!
Ne, tko imalo poznaje ustroj i strukturu BiH neće mu ništa biti čudno i nejasno.
BiH je uspostavljena tako da nikad ne uspije, ne zaživi kao normalna država!!!
Krojači BiH, ili ne znaju ili se prave ludi, da BiH čine tri naroda koja su među sobom ratovala i koji nisu završili rat, rat su prekinuli upravo ti krojači BiH!!!

Samo budala ili onaj tko ne želi da BiH zaživi kao država može ta tri zaraćena naroda bez ratnog ishoda strpati u okvir koji čine dva entiteta i tri naroda!!!
Jasno je kao dan da takav ustroj ne može nikada, ali baš nikada, osigurati normalno funkcioniranje BiH!!!
Zapravo, oni su to tako i postavili da mogu kad god požele ili im se ukaže potreba, zapaliti iskru u ovome buretu baruta zvanom BiH i stvoriti novo ratno žarište na ovom dijelu svijeta poznatom po čestitim i krvavim ratovima!!!
Dakle, u ovakvoj BiH nije nikakvo čudo ovakav odnos jednih prema drugima, naroda koji još nisu završili rat, samo su im ti krojači nametnuli primirje za koje nitko ne zna dokle će trajati!!!

Gore od toga je činjenica da je u Hrvatskoj koja je vojnom pobjedom oslobodila glavninu svoga okupiranog teritorija, osim “mirne reintegracije” koja je najveća greška hrvatske politike uz ukidanje Herceg-Bosne!!!
Hrvatska koja je vojnim akcijama došla do Slobode, danas je u gorem položaju nego BiH!
Hrvati u Hrvatskoj su danas u gorem položaju nego Hrvati u BiH!!!
BiH je Protektorat u kojem žive tri ratna neprijatelja koja nisu završila rat.
Hrvatska je dobila rat ali je izgubila mir!!!
Dakle, danas Hrvatskom upravljaju dezerteri i ratni neprijatelji Hrvatske!!!
I onda se neko čudo kako tri hrvatske majke u BiH nisu dočekale pravdu, au Hrvatskoj se još više od tisuću ubijenih Hrvata nije pronašlo!!!
Mnoge se hrvatske majke u Hrvatskoj umrle čekajući pravdu i ne dočekaše ju!!!
Da bude još strašnije, ubojice tih Hrvata danas upravljaju Hrvatskom, od vrha države do zadnjih lokalnih zajednica, poglavito kroz sudstvo i pravosuđe!!!
Zaista je licemjerno, pa i od novinara, čuditi se stanju u BiH, au Hrvatskoj je još i gore, jer Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, a BiH je umjetna tvorevina, Protektorat, skrojen da pušta na sve strane!!!

Kad čovjek pomisli da je tu kraj licemjerstvu, pojavi se novi članak pod naslovom, “HDZ-ovci u BiH glasovali za oficira JNA i ABIH, koji je počeo rat s Hrvatima u srednjoj Bosni”!!!
Zaista, jesu HDZ-ovci u BiH glasovali kako je rečeno.
Međutim, to se objavljuje kao neka novost, a zapravo se radi o zaustavljanju rata u BiH i krojenju ovog Protektorata zvanog BiH.
Od prve uspostave vlasti poslije zaustavljanja rata radi se isto, glasuju jedni za druge, dojučerašnji ratni neprijatelji koji su ratne uloge zamijenili političkim!!!

Zapravo, tko poznaje strukture koje čine vlast u BiH vidjet će da se tamo nalaze, mahom, na svim stranama strukture partije i JNA” i njihovih obavještajnih službi!!! Tek po nekad ti krojači ovakve BIH izvrše udare na pojedine političke opcije dovodeći
neke Sve čine sve da odnosi tih politika ostanu što zategnutiji, a oni to koriste za učvršćivanje svojih političkih statusa unutar naroda!!!
Prvo su maknuli ratne strukture kod Srba, doveli navodne “socijaliste” koji su postali gori od onih ratnih!!!
Onda su smjenama očistili HDZ BiH od ratnih kadrova koje su zamijenile partijsko obavještajne strukture koje traju sve do danas!
Evo, sad su udarili i na muslimanske ratne strukture i pokušavaju ih maknuti s vlasti, međutim, ovi se najgrčevitije bore za ostanak, jer, znaju odu li s vlasti mnogi bi trebali u zatvor!!!
Dakle, opet je na djelu ta čudna kombinacija skrojena zaustavljanjem rata i dovođenje te ratne neprijatelje u političke fotelje!!!
Kao što rekoh, ovo je Protektorat u kojemu isprobavaju sve nemoguće kombinacije, i kao takva ne bi trebala biti tema za čuđenje.
Više je za čuđenje i zabrinutost Hrvatska koja je nacionalna država hrvatskog naroda, a zapravo je postala robija hrvatskog naroda gora od Jugoslavije!!!

Čude se, poglavito novinari, kad u BiH HDZ-ovci glasuju za oficire “JNA i ABIH”, na ne čude se kad u Hrvatskoj HDZ-ovci glasuju i za oficire “JNA” i za četnike!!!
Nije mi jasno što je u pitanju kod onih koji se čude, neznanje ili licemjerstvo?
Što god je, opasno je!!!
Istine radi, mi Hrvati u BiH nismo u ništa gorem položaju nego i Hrvati u Hrvatskoj, jer, u obje zemlje nam dušmani sudbine kroje!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)