Čovječe stani, ni koraka dalje!!!

Čovječe, ne pokušavaj postati Bog, to nikada nećeš moći, ali ćeš to pokušavajući izgubiti i Čovjeka u sebi!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Čovječe, jesi li zaboravio da si samo čovjek?

Da si Božje stvorenje koje je Bog stvorio na Svoju Sliku i Priliku.

Da si jedino Božje stvorenje kojemu je Bog dao razum da zna razlučiti dobro i zlo.

Koliko je Bog radio na tome da čovjeka približi Sebi i Sebe čovjeku dokazuje činjenica da je upriličio utjelovljenje svoga Sina u tijelo čovjeka, koji je u svoje 33 godine ovozemaljskog  života prošao sve što prolazi čovjek, osim grijeha!!!

Čovječe, jesi li svjestan da je danas, i ne samo danas, dakle od kad postoji čovjek, čovjek čovjeku postao vuk, postao neprijatelj?

Kroz stoljeća, ljudi umjesto da rade na poboljšanju ljudskih odnosa i približavanju jednih drugima, rade na usavršavanju tehnologije za uništavanje tog istog čovjeka!!!

Čovjek sličan Bogu osim u grijehu, poglavito danas, radi sve na uništavanju  brata svoga, čovjeka zbog pohlepe, zbog moći, zbog otimanja, zbog pljačke, zbog viška dobara koje mu u konačnici neće trebati, jer svi odlazimo na isti način, praznih ruku, kao što smo i došli na ovaj svijet!!!

Čovjek, poglavito ovo vremenski čovjek, unatoč znanju o svemu ovome naprijed rečenom, radi sve da uništi brata svoga, čovjeka, da mu otme i ukrade ono što je njegovo, da prisvoji ono što mu ne pripada, pri tome zanemarujući iskonskog čovjeka koji je na ovaj svijet došao bez ičega i da će tako i otići s ovoga svijeta!!!

 

Eh, čovječe!!!

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)