Poniženje je gore od smrti!!!


Najveće poniženje za svakog normalnog čovjeka je kad ti neprijatelji koje si pobijedio u ratu kroje sudbinu u miru!!!

Piše: Ivan Filipović

Krajnje je licemjerno kad aktualni hrvatski vlastodršci kroz izmjene i dopune Zakona o braniteljima u taj isti Zakon ugrade odredbu po kojoj Hrvati iz Herceg-Bosne, iz BiH, pripadnici HVO-a ne mogu dobiti status hrvatskih branitelja jer oni, mi, nisu branili Hrvatsku!!!
Da nije tužno bilo bi smješno!
Ima nekoliko razloga zbog čega bi to bilo smješno, da nije tužno.
Prvi je dakle, što takav Zakon i takve nebuloze plasiraju oni koji uopće nisu sudjelovali ni u stvaranju ni u obrani Hrvatske!
To su klasični dezerteri pa čak i direktni napadači, i oni kao takvi su “dubokom analizom” došli do zaključka da mi Hrvati iz BiH, iz Herceg-Bosne, pripadnici HVO-a ne možemo dobiti status hrvatskih branitelja jer mi, eto, nismo branili Hrvatsku!!??
Dok u isto vrijeme, po istom Zakonu, onim direktnim napadačima na hrvatsku Slobodu, hrvatski integritet i Hrvate, dakle pobunjenim Srbima u Hrvatskoj i pripadnicima “JNA” priznaju sve moguće statuse, daju im mirovine, stanove, privilegije, priznaju im činove, dakle, dovode ih u ravan hrvatskih branitelja!!!
Ponavljam, da nije tužno bilo bi smješno!
Dakle, oni koji su razarali Hrvatsku, ubijali Hrvate, silovali Hrvatice i Hrvate, pljačkali Hrvatsku, oni imaju status branitelja jednak hrvatskim braniteljima, a Hrvati iz Herceg-Bosne čija su mnoga braća ginula po Hrvatskoj od Vukovara do Dubrovnika, čija su braća prva pristupila u organiziranu obranu Hrvatske kroz policiju i kroz specijalne postrojbe, gardu, HOS, a oni sami bili pripadnici HVO-a, danas ti isti ne mogu dobiti status hrvatskog branitelja!!!
I onda se postavlja pitanje, tko zapravo upravlja Hrvatskom???
Zaključak je i odgovor je tako jednostavan i tako jasan kao dan, Hrvatskom upravljaju oni koji nisu htjeli ni željeli Hrvatsku, hrvatski dezerteri i srpsko jugoslavenski napadači na Hrvatsku i ubojice Hrvata!!!
Oni danas krčme i razvaljuju Hrvatsku na svim poljima i na svim razinama!
Oni danas ruše ono što su branitelji krvlju i životima stvorili i obranili, pa na kraju i oslobodili!!!
A ti hrvatski vlastodršci nisu svjesni, a kako će i biti kad nisu sudjelovali u tim vremenima i tim događajima, obrani Hrvatske i hrvatstva, nisu svjesni da smo se mi Hrvati iz Herceg – Bosne, iz BiH, odrekli, ili preciznije uzeli nam tadašnji hrvatski vlastodršci, Herceg-Bosnu koju smo krvlju stvorili i obranili!!!
To je urađeno kako bi Hrvatska bila slobodna!!!
I danas ti koji o tome nemaju pojma i koji su bili na drugoj, neprijateljskoj strani nama uskraćuju prava i statuse!!!
Nije čudno što ti vlastodršci rade tako, od njih nije drugo ni očekivati.
Međutim, čudno je i zabrinjavajuće što hrvatski branitelji, hrvatski narod, sve to tužno i jadno promatra i gleda, nemajući hrabrosti dignuti svoj glas i reći dosta je!!!
A kako bi tek digli Ustanak???


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)