Posljednji “Mohikanac”, kako ga neki nazvaše!!??

Opet se Priučeni Čovjek “laća pera”, makar i neizravno, jer, ovaj uvod u intervju je, zasigurno, djelo Priučenog Čovjeka, a ako znamo da je izvjesni tjednik KOS-ov bilten, i još ako znamo da je svojevremeno Priučeni Čovjek imao neograničen pristup u sličnom mediju u BiH, Slobodnoj Bosni, onda je sve poprilično jasno!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Pročitao sam intervju u Nacionalu načelnika naše općine dr. Joze Ivančević.

Pročitao sam ga nekoliko puta i ne mogu vjerovati viđenom!!!

Samo uvod u intervju je priča za sebe i nekako sam siguran da je djelo Priučenog Čovjeka, jer sam svjedok mnogih pisanja, što po Slobodnoj Bosni, što pisama ubačenih u Uskopaljskoj Gračanici ili Prozoru, no, uvod nije tema.

Znakoviti su mi odgovori na pitanja koja nemaju veze s istinom!!!

Pokušati ću redom uraditi rekonstrukciju tih odgovora, i iznijeti istinu tamo gdje ju znam.

 

Prvo pitanje je bilo, hoćete li se kandidirati na predstojećim izborima?

Odgovor je kratak i jasan, NEĆU, ali slijede obrazloženja i naglasak kako neće podržati nikoju opciju, ističući kako se razišao s matičnom strankom, posebno naglašavajući kako ne želi biti dijelom Čovićeva političkog holdinga, završava uobičajeno, nabrajanjem svih silnih projekata u općini!

Odgovor za kandidaturu i podršku političkim opcijama na izborima potvrđuje da govori iz usta dijela bosanskih fratara koje on financira, bez obzira gdje su na službi, a koji mu vraćaju lobiranjem kod svoga stada za vrijeme izbora!!!

Još ako znamo da su ti bosanski fratri okrenuli leđa Provinciji i Provincijalu, gledajući u njemu to sve, onda je slika potpuna!!!

Tvrdanja kako ne želi biti dijelom Čovićeva političkog holdinga traži dodatno objašnjenje, kako može biti dijelom Čovićeva financijskog holdinga jer glavninu novca ramskog proračuna odnose poduzeća iz tog holdinga, domaća poduzeća nemaju šanse dobiti posao pored tih iz Č-holdinga!!!

I na kraju, po običaju, već više od deset godina nabraja iste projekte od kojih ni jedan nije završen, a izvor blizak njemu tvrdi kako bi završetak projekta zaustavio mogućnost “dodatnih radova” i dodatnih pranja!!!

 

Na pitanje o HNS-u i jedno kandidatu odgovor je u duhu onih koji su okrenuli leđa Provincijalu i u njemu vide istoga.

O tvrdnji da je HNS Udruga bez kapaciteta bih se dijelom složio, jer, tamo se utrpalo svega i svačega, raznih političkih beskućnika i odbačenih stranačkih drugova koje samo boravak u HNS-u drži na životu, a oni to besramno koriste!!!

Zanimljivo je kako drži da još postoji općinski odbor HDZ 1990., a okrenuli su leđa i predsjedniku i politikama te stranke, čak nisu išli na izbornu skupštinu, ali svejedno se smatraju još uvijek članstvom tog i takvog HDZ 1990, zanimljivo!??

Smatra kako ima Hrvata koji bi mogli zadovoljiti sve preduvjete za spas Hrvata u BiH i kao takvi bi mogli biti kandidati za predsjedništvo i ostale funkcije, ali ne navoi gdje su i tko su!??

Na upit o Komšiću opet demagogija o savezništvu s Čovićom, a on je jedini načelnik općine gdje su Hrvati većini, ili jedan od rijetkih, koji nije Komšića proglasio nepoželjnim!??

 

Pitanje trebali mijenjati Izborni zakon?

Odgovor je kako treba mijenjati mnoge zakone kako bi se zaustavilo iseljavanje i poboljšao život, a za njegova mandata iz Rame je iselilo više Hrvata nego za vrijeme rata!!!

Dodamo li još da je u njegovom mandatu potrošeno oko pola milijarde maraka proračunskih i kreditnih sredstava, a ni jedan projekt nije završen, onda se stvarno trebamo zapitati što je posrijedi???

Posebno se često i rado dotiče Čovićevog “jaranstva” s Dodikom, što je bespotrebno i beskorisno, ali on takvo slično “jaranstvo” gaji u općini čiji je Načelnik, a rezultat tog “jaranstva” je privilegija tih dijelova koji su naseljeni “jaranima” na štetu mjesta i naroda koji je najviše pogođen stradanjima i s čije djedovine dolaze ta sredstva obeštećenja, mislim na Proslap ali i čitavi M.Z. Orašac!!!

 

Pitanje glasi, kako poboljšati odnose Hrvata i Muslimana u Federaciji?

Na to pitanje nije ni pokušao odgovoriti.

Umjesto odgovora iznosi optužbe na račun HNS-a kako nikad i nije radio na poboljšanju tih odnosa, umjesto da kaže kako upravo on ima i koristi modus poboljšanja tih odnosa, a on je, uskrati Hrvatima, podaj Muslimanima, i sve u redu!!!

Spominje nekakve donacije i pomoć Hrvatske, a ne reče da je i sam korisnik mnogih donacija, pomoći, prekogranične suradnje, od kojih su mnogi završili pod dubokom sumnjom, kao Dom za starije, Od jezera do jezera, Gospina staza,…

Vrhunac licemjerstva je spominjanje postupke za kriminal i korupciju, a imaju izgubljenu presudu za Dom, a upućeni kažu bilo bi ih još da nije izvjesnoh tužitelja Karalića, za kojeg je i sam Priučeni Čovjek rekao da ga je “potabanao”, ma što značilo!!!

 

I na kraju citira Andrića, čovjeka koji je pisao o ćuprijama, a on ruši ćuprije između istog naroda!!!

 

Što reče jedan Ramljak, da ne živim u Rami pozavidio bih onima koji tu žive!!!

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)