Zagreb pao Vran planina nije…

Ovo stihove pjesme koja se pjevala u neka vremena, u vremena kad je štošta bilo zabranjeno.

Na žalost, Zagreb se nije ni oporavio od onog pada, a i Vran je pao, pao po temelju!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Jugoslavija je nestala, međutim, jugoslavena je sve više, poglavito u Hrvatskoj, pa i u BiH, zapravo, najmanje ih je u Srbiji.

Za Zagreb se može komotno reći da je najveća baza jugoslavena!!!

Tamo su se slile jugoslavenske mase iz svih dijelova propale države, od Vardara do Triglava!!!

Uostalom, to potvrđuje i izbor zadnje vlasti koja je dobila 70% povjerenja Zagrepčana, i gradonačelnika koji može biti sve osim u službi hrvatskog naroda!!!

Zagreb je, dakle, najjače središte jugoslavena na prostoru bivše države.

Tu su se desetljećima skupljali i okupljali jugoslaveni!

Tu su uvijek nalazili neku posebnu sigurnost, jedni pored drugih, kao nigdje drugdje.

Kad bi jedan iz bilo koji razloga otišao gore i “snašao se”, “stao na noge”, to bi ponukalo druge slične njemu da ide gore, i to se tako širilo iz dana u dan.

To je poglavito početkom Domovinskog rata došlo do ekspanzije, iz svih krajeva bivše države su ti jugoslaveni, bježeći od rata, potražili utočište u tom sjedištu jugoslavena, jer, gore je bila jaka ta jugoslavenska peta kolona koja im je pronalazila sigurno utočište i dobre poslove!!!

Zapravo, Zagreb nikad, pa ni u vrijeme Domovinskog rata nije bio u hrvatskim rukama, vlast u Zagrebu nikad nisu preuzeli Hrvati koji su bili za hrvatske interese!

Zagrebom su uvijek vladali ti jugoslaveni, ne kao Rijekom pod okriljem SKH-SDP, ali pod istim uvjerenjima, a dobar dio i pod istim partijskim bojama!

Iz BiH su pobjegli mnogi, najviše od rata, mahom jugoslavenskih uvjerenja i pronašli utočište u Zagrebu, i danas su “velike face”, “ugledni građani”, “kulturnjaci”, “sociolozi”, “književnici”, “muzičari”, i što sve ne, svi su oni danas u vlasti ili bliski vlasti i na dobro plaćenim pozicijama!!!

Kolika jugoslavenština vlada Zagrebom je najočitija u činjenici da ti jugo-zagrebaši ni jednom riječju ne osudiše rusku agresiju na Ukrajinu!!!

Pa i kako bi, kad su i sami skloni okupiranju tuđega!!!

Nikoga iz te zagrebačke jugo vlasti na potpori ukrajinskom narodu!

Nikoga od tih silnih jugo udruga kojih je pun Zagreb i Hrvatska da dignu glas protiv ubijanja ukrajinskog naroda, a inače ga dižu kad Hrvat spomenu jugo srpsku agresiju ili nešto slično!!!

Bez traga  nestadoše ti silni “zaštitnici” svega i svačega, a šutnja je znak odobravanja!!!

Problem koji očito ne prepoznaju Hrvati Zagreba je taj što ti jugoslaveni od Zagreba, glavnog grada Hrvatske, napraviše TVRĐAVU JUGOSLAVENSTVA!!!

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)