Jugoslavija je mrtva, Jugoslaveni življi nego ikad!!!

U isto vrijeme dok se vodila bora za prevlast u HDZ-u na razini države, i kod nas lokalno je vođena borba za pozicije!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Kako su se bližili izbori i sastavljanje izbornih lista, tako su se iz mišjih rupa izvlačili razne partijsko obavještajne spodobe i klasični karijeristi čiji je jedini cilj bio biti negdje na dobroj poziciji!!!

Bilo je nas nekoliko koji smo ukazivali na takve, imenom ih prozivali, neku su ih tjerali da brišu svoje ime s ploče s prijedlozima!!!

Meni osobno mnoge te političke “transakcije” bile i ostale nejasne, od prvih dana, od prvih “imenovanja”, do dana današnjih!!??

Nije mi jasno po kojim kriterijima su neki ljudi inzistirali na imenovanju nekih likova koji su bili barem sumnjivi???

Unatoč mom i još nekim pitanjima taj čovjek je bio uporan na prijedlogu, i postigao je cilj!

A meni, ne znam drugima, je taj imenovani bio i ostao sumnjiv, poglavito oko Jelešca!!??

Kako je vrijeme odmicalo sve veći red tih obavještajno partijskih likova je bi pred ulaznim vratima HDZ-a!!!

Mnogi su sumnjivim i čudnim linijama odlazili na visoke dužnosti, najveće koje je Rama imala do sada, a neke od njih su direktor Robnih rezervi i Glavni tajnik HDZ-a!!!

Pogledajte pozorno listu HDZ-a za Skupštinu, a i druge liste, i usporedite ih s političkim pozicijama, pa ćete vidjeti da su bile čudne i neobične igre i kombinacije!!!

Ja koji sam čvrsto vjerovao da smo za sva vremena maknuli komunizam i komuniste, doživljavao sa sve veća i veća razočarenja!!!

Ja nisam ušao u Pokret, u HDZ zbog politike, poglavito ne s namjerom postati političar, to mi nije bilo ni u primisli, jer sam svjestan svojih mogućnosti!

Ja za politiku nisam ni obrazovan, a niti sam toliko bezobrazan!!!

U Pokret sam ušao, isključivo i jedino, s ciljem i namjerom rušiti komunizam i narodu osigurati Slobodu i Domovinu, to su moje jedine namjere bile ulaskom u Pokret!!!

Međutim, u počecima sam vjerovao da su mnogi bili s istim ciljem i istom namjerom, jer znao sam da nisu svi!

Kako je vrijeme odmicalo sve sam više spoznavao istinu, a ona je, na žalost, takva da su mnogi kojima sam vjerovao, u koje sam vjerovao, kroz politiku se pretvorili u osobe od samo i jedino osobnog interesa i koristi, sve drugo im je bilo sporedno, nevažno i usputno!!!

Na moju žalost tako je i danas!!!

Tako je i u matičnoj stranci, ali i u svim strankama koje se niknule iz nje, jer, tamo se, uglavnom, uvale likovi iz obavještajno partijskih struktura koji su navikli vladati i to ne ispuštaju iz ruku, a ujedno im je to sudjelovanje u vlastima i garancija da neće biti lustrirani niti procesuirani, kako za politička nedjela tako ni za kriminalna kroz gospodarstva!!!

Na moju, na našu žalost, tako to i danas funkcionira!

I danas glavnu politiku vode likovi protiv kojih smo mi Ustali tih devedesetih i njihove ideologije!!!

I kao što rekoh, i opet ponavljam, nisam i mnogi nisu ušli u Pokret zbog politike.

Ušao sam, i mnogi su ušli s ciljem i namjerom rušenja komunizma i Jugoslavije.

I srušili smo i komunizam i Jugoslaviju, a vlast su opet preuzeli komunisti i Jugoslaveni!

I mi opet na istom!

Opet treba početi ispočetka!!!

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)