“Probosanske snage”, što je to???

Ovo je svjesno pravljenje neprijatelja i tamo gdje ih nema!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Smiješno je slušati priče ovih muslimanskih političara u kojima se razbacuju frazama tipa “probosanske snage”!!??

I onda se u te “probosanske snage” svrstaju sve muslimanske politike!!!

Dakle, od tih krajnje desnih do tih krajnje lijevih, sve ih veže i okuplja ta zajednička nit, to “probosansko”!!!

To je ONO oko čega se okupe svi, od Titinih sljedbenika do Mladih Muslimana, uključujući i većinu imama pa i Reisa!!!

Pronađu oni sebi razne lazoviće, dunoviće, mijatoviće,…, koji dolaze iz srpskog naroda, i koji zadovoljavaju uvjete po kojima postaju “probosanski”!

Tako okupljene “probosanske” Srbe okače sebi s desna i pokazuju ih u svim prigodama gdje su im potrebni za prividno “višenacionalno” pokriće iz tog naroda koji u ovoj BiH ima svoj entitet!!!

Također, u hrvatskom narodu nađu sebi likove poput komšića, kukića, miletića, ili nekih “fratara” koji još žale za Ahdnamom, i koji veličaju ta prošla okupatorska vremena i te prošle vlasti, ali kao takvi su idealni primjerci “probosanskog”!!!

Gore prikupljene iz hrvatskog naroda  stave sebi s lijeva, i oni im služe za “višenacionalno” pokriće iz reda hrvatskog naroda koje koriste u prigodama kad im zatrebaju!!!

Naravno, najvrjedniji su im ti vjerski dužnosnici, od imama sve do Reisa,  na jednoj strani, a na drugoj tih sultanovih fratara koji im čine ZAČIN S POSEBNOM AROMOM koja jako godi nekim svjetskim moćnicima!!!

A zapravo i jedni i drugi služe tim muslimanskim politikama kao smokvini listovi jer s njima pokrivaju tu “višenacionalnost”!!!

 

Pitam te “probosanske snage” u što svrstavaju nas koji smo pokazali svoju odanost Domovini BiH, prvo izlaskom na referendum i glasovanjem ZA, a onda obranom te iste Domovine BiH još dok su te “probosanske snage” tvrdile kako “ovo nije naš rat”???

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)