Ramski pljačkaši opet lažu!!!

Uoči Dana općine lažu kao i u predizborno vrijeme!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Pored niza lažnih obećanja izrečenih uoči proslave Dana općine moglo se čuti kako se uskoro, u Rami, otvara novi proizvodni pogon, čiji su proizvodi namijenjeni, ni manje ni više nego za njemačko tržište !

Gledajući iz perspektive onih što lažno obećavaju to bi otprilike trebalo izgledati ovako.

Dakle, Rama je čudo od općine i može komotno poslužiti kao primjer ostatku države pa i “regiona”, kako se pametnim ulaganjima otvaraju nova radna mjesta, zadržava mladost i poboljšava životni standard stanovnika općine!

Pored čitavog niza uspješnih poduzeća u ovoj općini, u pripremnoj fazi je otvaranje još jednog proizvodnog poduzeća čiji će proizvodi biti plasirani na njemačko tržište!

Ova vlast je svojim dolaskom preporodila Ramu!

Prvo je pozatvarala sve one neperspektivne  komunističke privredne subjekte i sagradila je neke nove, značajne i perspektivnije koje su u skladu s vremenom u kojemu živimo!

Pa tako su, između ostalih, stvorili čitav niz poduzeća koja su zadržala mladost i poboljšala život Ramljaka!

Tu je, prije svih, “holding” u čijem su sastavu Javna poduzeća, Javne ustanove, ali, tu su i neke nove proizvodne snage, u Rami je otvorena tekstilna tvornica koja sav svoj proizvedeni asortiman plasira na zapadno tržište, uglavnom na njemačko!

Tamo je zaposleno više od stotinu radnika, mahom žena, čije su plaće iznad prosječne za ove prostore, čije su radnice prezadovoljne i koje ni u snu ne pomišljaju napustiti Ramu i svoje poduzeće!!!

Tu je, također, i mliječna industrija, renomirano ime iz te branše Jakom koja uz mliječne proizvode proizvodi i sladolede, i koja je otvorila pogon u Rami i koja  je Ramu preporodila!!!

Otvaranjem tog pogona, u Rami su se otvorile mnoge farme s proizvodnjom mlijeka čiji otkup vrši spomenuti gigant po nadprosječnim cijenama, i koja zbog nedostatka sirovina otkupljuje i u širem okruženju Rame!!!

I evo sad ta nova!

To bi otprilike tako zvučalo iz perspektive onih koji lažu.

A iz perspektive stvarnosti i realnosti to stoji ovako.

Dakle, ova nova vlast je prije dolaska na vlast također bila vlast, samo pod drugim nazivom!

Sva poduzeća koja su postojala i egzistirala u Rami su opljačkali, pokrali, uništili, rasprodali, privatizirali i napravili su pustoš od njih!

I onda su se dolaskom na vlast, u ovoj sadašnjoj postavi, svi oni uhljebili pod općinsku kapu, u općinske strukture ili općinskog “holdinga” koji nemilice krčmi naš proračun!!!

Otvorili su jedan tekstilni pogon na prilično sumnjiv način, i pod prilično sumnjivim okolnostima, kroz koji su prošle stotinjak ramskih žena i djevojaka kojima je za njihov rad davana milostinja, daju im se “plaće” između 300 i 400 maraka, a taj isti vlasnik tog istog poduzeća je dobio milijune iz našeg proračuna na ime poticaja, zapošljavanja i razvoja općine!!!

Potom je na sva zvona najavljivan dolazak tom mliječnog giganta kojemu su u startu dali osamsto tisuća maraka kapare, samo dođi i preporodi Ramu!

Jakom je došao, latio lovu i nikad se više nije pojavio u Rami!!!

Vlastodršci pričaju da je novac vraćen.

Novac nije vraćen u proračun!

Jedan dio novaca je vraćen, ali za te novce su neki kriminalci pokupovali stanove po Zagrebu, zna se i od koga, zna se i tko, no o tome drugi put!!!

I evo, na koncu, ta ista vlast je napravila i starački Dom koji je trebao biti smještaj za nekih osamdesetak starih Ramljanki i Ramljaka, i biti radno mjesto za nekih tridesetak radnika, međutim, on je kriminalnim radnjama vlastodržaca i “palih anđela”, postao čardak ni na nebu ni na zemlji!!!

Sad pričaju o novom projektu i novim stotinama radnih mjesta, za njemačko tržište, može ali ti radnici moraju ići u Njemačku ako žele posao, jer ova kriminalna hobotnica radi samo po principu: pola meni, pola tebi, pola bagi!!!

Evo, to je ta realnost, i to je ta istina, a sve drugo su bajke i laži koje Ramljaci puše već više od desetljeća!!!

PS. Zanimljivo je to što su svi ti “veliki” gospodarski projekti “stručnog tima” smješteni u ovo zdanje sa fotografije, preko kojeg su, neki bi rekli oprani, a prije zamućeni, milijuni našeg proračuna!!!

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)