Opet Nečastivi napada!!!

Završetkom ljetne sezone  u Rami se opet  pojaviše dvije velike napasti, korone i Priučenog Čovjeka!!!

Neki bi nazvali “povratak otpisanih”!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Jedna stara izreka kaže, ” ne treba srati u porciju iz koje si jeo”!

No, za neke to ne vrijedi!

Za Priučenog Čovjeka to ne vrijedi, Fratri na Šćitu, a posebno onaj po kome on riga mržnju su od njega napravili “nešto”, oni su ga vodali po institucijama po Hrvatskoj i dali mu neku reputaciju!!!

Dakle, ne bih u njihovo ime i na temu njegovih “zabrinutosti” za boljitak Rame, jer upravo on i te neke sotone u habitu su i napravili ovu provaliju međuljudskih odnosa u Rami koju je teško premostiti, ali o tome kasnije!!!

Ne želim odgovarati u ime prozvanih fratara, vrijeme je da progovore, a možda bi trebali nad njim i otresti fratarske haljine!!??

Govoriti ću samo u svoje ime, kao i uvijek, a budale uvjeravati u to je čista budalaština!!!

Ja sam već bio napisao osvrt na propali projekt  Dom na Šćitu, s jasnim definiranjem tko je kriv  što je tako završilo.

Kad ono, javi se Priučeni Čovjek iz jednog od svojih “krvavo stečenih” brloga u Zagrebu.

Pa evo, ja kao polu pismen čovjek teško mogu medijski parirati čovjeku koji je u “JNA” završio medicinski fakultet, a poslije toga je pograbio sve moguće titule koje se nude na tržištu znanja!!!

Ja ću sukladno svojim umnim mogućnostima napisati ono što znam!

Za napisati istinu ne treba puno ni škole ni pameti!

Ako ćeš lagati, obmanjivati i izmišljati, e onda tu trebaš biti “školovan” i tituliran!!!

Kao što sam već pisao, ponavljam, taj Dom je produkt jedne sirove ljubavi između politike i fratara u Rami!!!

Ljubavi koja je iznjedrila to “čedo” zvano Dom, a ono je “začeto” tako što su dva tadašnja moćnika toga vremena mislili da im nikad neće doći kraj, da će vječno vladati Ramom do svoje smrti!

U zanosu su počeli izgradnju Doma na fratarskoj zemlji, dovoljno im je bio dogovor samo njih dvojice i blagoslov onog trećeg koji je idejni tvorac mnogih zala, i radovi su mogli početi krenuti!

Svatko normalan prije početka radova pribavi svu potrebnu papirologiju i dozvole za gradnju.

Kad sve to pribavi onda se kreće u gradnju, međutim, oni su, uvjereni u svoju moć i u svoju dugovječnost, išli obrnutim smjerom, napravi pa ćemo lako!!!

Pravili su Dom na tuđoj zemlji, bez potrebnih dozvola, trpali nemilice novac tamo, tamo se prao novac, tamo se krao novac, direktori nestajali, završavali kao bogataši, a bili su gologuzi!!!

Napravili popis uposlenika, sve spremno, još koji milijunčić i na posao, i onda im se dogodi ono na što nisu računali i što nisu mogli ni sanjati, dogodi im se činjenica da nisu vječni i da ne mogu baš sve što hoće!!!

Dakle, odgovorno tvrdim, da, krivi su fratri što Dom nije u funkciji!

Apsolutno su krivi, skupa s su-kreatorima iz politike, ali ti fratri više nisu na Šćitu!!!

Ti fratri su danas negdje okolo, po nekim drugim župama i zadacima!

Da, oni su krivi, krivi su jer su ušli u taj projekt kao pljačkaš u banku, stavi kapuljaču, izvadi pištolj, pa ako prođe, prođe!!!

Da gospodo, krivi su fratri, jer su puno novca zamračili oko tog projekta, uzimalo se tamo šakom i kapom, svatko blizak tim fratrima i tim direktorima!!!

Ali, krivi su i ovi aktualni, njihova krivica je što to se malo bolje brane, a najbolja obrana je ISTINA, Istina u oči!!!

Ova garnitura vlasti i ona garnitura fratara je utjelovljenje zla, utjelovljenje sotone kojoj je jedini cilj osobni boljitak, tjelesni užitak, zgrtanje tuđeg novca, i pravljenja sirotinje od naroda i tjeranje naroda sa svojih ognjišta!!!

I to im uspješno ide za rukom, to uspješno rade!

Da, Priučeni Čovječe, nije ni tvoje maslo za ramazana, i tvoji prsti su svirali po tim tipkama, jer, gdje god ima novca ima i njega, a obično tamo nema mjesta ni poštenju ni moralu!!!

PS. Otkud ovolika briga Priučenog Čovjeka za Dom, kani li možda nastaniti se u njemu???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)