Tvrtkom na poginule Branitelje!!!

U vrijeme “praznika” se najbolje vidi praznina duša mnogih bezdušnika i praznina osjećaja mnogih kojima je taj pojam stran!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Bezbroj puta smo se mogli uvjeriti u istinitost tvrdnje da je politika kurva, a to najbolje dolazi do izražaja u vrijeme nekih malo svečanijih prigoda.

Pošto je kod nas u Rami ovih dana pravo svečarsko ozračje povodom Dana općine, moglo se je vidjeti i čuti svega i svačega.

Tko imalo poznaje Ramu i političko stanje u Rami koje se temelji na U SE, NA SE I PODASE, sve mu je jasno.

Ipak, ovoliko licemjerstva teško je vidjeti na jednom mjestu, pa ako je i od ramskih političara, previše je!!!

Na jednoj strani je Dan općine, 8. rujan, Mala Gospa, koja je ovoj političkoj garnituri kost u grlu koju ne smiju izvaditi,  jer bi “iskrvarili” iz te rupe gdje je bila ta kost!

Na drugoj strani je prigoda da se okupe razni lešinari i  bjelosvjetski skorojevići nudeći svoje “umotvorine” prodajući ih pod “umjetnost!!!

Sve je to popraćeno ogromnom količinom licemjerstva, zajedno su nekadašnji prijatelji koji su u međuvremenu postali neprijatelji pa ih samo interes drži blizu!!!

No, vrhunac licemjerstva je u razmaku od par stotina metara.

Prvo su položili cvijeće i upalili svijeće kod spomenika Poginulim Braniteljima.

Na stranu što je tu bilo svega i svačega, od dezertera, prodavača dokumentacije, kradljivaca novca iz kase Ramske brigade, koji su svojom pojavom ponovo ubili poginule, gore od toga tek slijedi.

Svega par stotina metara dalje se vladajuća garnitura klanja svome “zlatnom teletu” zvanom Tvrtko.

Dakle, ovo dvoje isključuje jedno drugo!!!

Poginuli Branitelji su živote dali za Slobodu Rame i Hrvata u Rami, a to “zlatno tele” je svu “slavu” steklo boreći se protiv Hrvata!!!

Ali, upravo su naprijed spomenuti lešinari nametnuli Rami to “zlatno tele” s kojim bi potisnuli u zaborav i Branitelje i Gospu, a samim time i Ramu kao takvu!!!

Bolno je bilo gledati sve to!!!

Volio bih znati je li bilo bolno i onim ratnicima koji su bili nazočni?

Na žalost, sve dok PONOS ne nadvlada interes biti će ovakvih scena!!!

Kad ratnici shvate da im gaze po PONOSU sve će se promijeniti, a dotle, eto vam vaše “zlatno tele”, a nama ostavite naše poginule prijatelje i našu Gospu, ali i našu Ramu koju nikad nećemo ostaviti!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)