Izdajice ne imali sreće!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Kažu da najgore boli kad te tvoj izda, a zapravo te nitko drugi i ne može izdati, jer onaj tko nije tvoj ne može te izdati, on ionako nije tvoj i sve što napravi za očekivati je.

A mi Hrvati smo opet, kao po mnogočemu specifični.

Dakle, mi u jednom trenutku za mrvicu vlasti smo spremni izdati i one najrođenije!!!

To je poglavito uža specijalnost političara!

Hrvatski političari  su se kroz ovo vrijeme iskazali u tim izdajama!!!

Zaustaviti ću se kod nas Hrvata u BiH.

Odmah poslije rata i poslije spajanja zajedničkih institucija Herceg-Bosne i muslimanskog dijela BiH u Federalne institucije, tu su već počele prve izdaje!

Dakle, zadržat ću se na braniteljima, a ni na drugim segmentima nije ništa bolje!

Od kad postoje te zajedničke institucije pod okriljem Federacije BiH, sudbina Hrvata, branitelja, pripadnika HVO-a, je u rukama ratnih neprijatelja!!!

Od kad postoji Federalno ministarstvo branitelja nikad ministar nije bio Hrvat!

Dakle, uvijek je ratnim neprijateljima otvorena mogućnost da rade što žele!!!

Vrhunac izdaje i gaženja prava ali i ponosa Hrvata, pripadnika HVO-a, dogodio se u Vladi Zlatka Lagumdžije u kojoj su sudjelovali, između ostalih, i HSP BiH koji osim naziva ništa nije imao HSP-om!!!

U jednom trenutku je taj predvodnik tih “crnokošuljaša” moli ondašnjeg ministra branitelja Federacije riječima, “zgazi ih, uništi ih, izbacih sviju, sve ih izbaci iz prava, pogazi”, a pritom se eksplicite mislilo na pripadnike HVO-a koji su imali stečena prava po raznim osnovama!!!

Jadno do bola, čovjek koji se predstavlja kao starćevićanac, pravaš, nešto najčišće kod Hrvata, moli ratnog neprijatelja da pogazi i ponizi pripadnike HVO-a, čiji on nikad nije bio pripadnik, a sumnjam da je bio sudionik ratnih događanja, barem ne ratnik!!!

Dakle, to je najbizarniji ali u isto vrijeme i najtragičniji primjer kad Hrvat izdaje Hrvata!!!

Za mrvicu vlasti, neke sitne pogodnosti koje će trajati najdulje četiri godine, spremno se gazi po svom narodu i uništava ga se gdje god može!!!

U Federaciji je od kad postoje te institucije.

Kod nas u općini je slično.

Kod nas je tako od smjene vlasti, nekih 10-12 godina, pitanje branitelja stavljeno u ruke ratnim neprijateljima!!!

E sad, što su na općinskoj razini manje ovlasti, manje mogućnosti zgaziti, uništiti i poniziti to je nešto drugo, ali, sama činjenica da je briga i skrb o braniteljima stavljena u ruke ratnom neprijatelju je i poniženje i izdaja!!!

Nema dalje, to je dno!

Ali, s obzirom na činjenicu da svu vlast, na svim razinama u ime Hrvata, čine oni koji nisu bili ratnici, ili ako su bili bili su na drugim stranama, onda bolje nije ni očekivati!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)