“Svjetiljke bez goriva”!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Hrvatski narod je glavninu svog postojanja bio političko roblje raznih osvajača i “gospodara”!

Dakle, mnogi takvi su se izmijenili kroz dugu i burnu povijest hrvatskog naroda i upravljali hrvatskim narodom, zapravo bolje reći iživljavali se nad hrvatskim narodom!!!

Ni danas nije ništa bolje.

I danas neposredno poslije krvavog rata kad je hrvatski narod izborio i Domovinu i Slobodu, opet je sudbinu i Domovine i Naroda predao u ruke onih protiv kojih su se borili i onih koji su pobjegli kad se ginulo za Slobodu i Domovinu!!!

Dakle, to je, očito, sudbina hrvatskog naroda u političkom smislu.

Međutim, unatoč svemu tome, svim greškama, hrvatski narod nije nikad gubio Vjeru i Nadu!

A zapravo tu vjeru i nadu je crpio iz svoje Vjere u Boga, i tu su mu kroz povijest puno pomagali njegovi svećenici koji su budno BDILI nad sudbinom svog naroda kroz sva ta “vučljiva i opasna vremena”!!!

Sjetimo se samo vremena od 1945. pa dalje, kad su najveći neprijatelji hrvatskog naroda zagospodarili hrvatskom državom i hrvatskim narodom!

U toj 1945. kad su učinjena najveća zvjerstva i ubojstva nad hrvatskim narodom od strane tih koji su zagospodarili i teritorijom i životima, tadašnji prvi čovjek Vjere u Hrvata je pokazao svojim primjerom kako se opstaje i kako se vjeruje!

Dakle, bilo mu je ponuđeno štošta da prihvati neke nemoralne ponude, on je to glatko odbio i to platio progonom, dugogodišnjom robijom, trovanjem i na kraju smrću!!!

Ali je Hrvatima ostavio put i putokaze kuda treba ići!!!

Početkom devedesetih, kad se ukazala posljednja prilika, tračak nade ili jedan trak svjetla na svjetskom političkom horizontu, tada se opet pojaviše neki mudri Hrvati koji su iskoristili taj trenutak, jedan od njih je i tadašnji prvi čovjek Vjere u Hrvata koji je jasno i nedvosmisleno stao uz tadašnju politiku koja je zagovarala slobodu Hrvata i Hrvatske!

Bez figa u džepu, bez kalkulacija, iskreno i svim srcem!!!

Hrvati su ostvarili svoj cilj, međutim, danas su neka čudna vremena, ja bih rekao čak čudnija i opasnija od onih iz devedesetih!!!

Jer, danas su Hrvati svojom greškom, predali svoju sudbinu i sudbinu svoje Domovine u ruke neprijateljima!

I što je gore od toga je činjenica da se današnji prvi čovjek Vjere u Hrvata ponaša skroz suprotno svojim prethodnicima koji su u Hrvatima sačuvali vjeru i nadu, pa i pomogli u realizaciji i Slobode i Domovine!!!

Dakle, ovi današnji prvi ljudi , prvi čovjek, Vjere u Hrvata prihvaćaju sve, pristaju na sve, materijalno im je zamijenilo duhovno!!!

Da bi zadržali materijalno spremni su na suradnju sa svim i svakim, i ne daju primjer hrvatskom narodu kako se treba boriti i izboriti!

I zapravo, ne dođe li uskoro do promjene svijesti tih struktura, ili samih struktura, bojim se da će kod Hrvata biti ugašeno zadnje svijetlo koje svijetli u pravcu Slobode i Nezavisnosti!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)