Imate li obraza, imalo???

Jesu li ovo skupljanje političkih poena ili istinski žal i suosjećanje s obiteljima???

 

Piše: Ivan Filipović

I ovakvi skupovi na kojima se ispraćaju, skoro tri desetljeća poslije, pronađeni posmrtni ostaci četvorice Hrvata iz skupine od 19 nestalih bugojanskih Hrvata, uz pijetet i poštovanje jednih, napose rodbine, pokazuje i licemjerstvo drugih, napose političara!!!

Dakle, prvo hrvatske vlasti šalju svoje “farizeje” na ta mjesta gdje bez imalo srama pričaju  koješta, a netom prije su tim istim ubojicama Hrvata u BiH širom otvorili arhive iz kojih su uzimali što su htjeli i na temelju te uzete dokumentacija pripremaju se i niču mnoge optužnice za Hrvate u BiH pripadnike HVO-a!!!

Potom se ukažu domaći političari i samozvani “stožernici” koji polože cvijeće i licemjerno recitiraju gluposti roneći krokodilske suze nad žrtvama!!!To rade bez imalo srama, bez trunke kajanja, unatoč činjenici da, barem formalno, imaju pod kontrolom sve razine i strukture pravosuđa!!!

I zaista, pogledamo li po imenima, vidjet ćemo kako mahom Hrvati sjede na ključnim pravosudnim pozicijama!

Ako je suditi po viđenom, onda su oni tamo samo kako bi zaštitili političko-kriminalnu “elitu” koja u vlasništvu ima sudbinu Hrvata u BiH!!!

Unatoč činjenici kako na svim ili većini tih pravosudnih položaja sjede Hrvati, ili bolje reći hrvatski kadrovi, nema suđenja ubojicama Hrvata, ili su tek rijetka, a i kad ih ima presude su ponižavajuće, tek stotinjak dana po ubijenom Hrvatu!!!

Primjer je Uzdol, gdje im se i to učinilo puno pa su slučaj vratili na početak računajući na neke svjedoke iz “naših redova”!!!

I na kraju se pojave razni predstavnici raznih Udruga koji također polože cvijeće i izgovore po koju otrcanu frazu koja je davno izgubila smisao kao, uostalom, i same Udruge u ovakvim konotacijama i načinu djelovanja!

Obično budu u pratnji tih političara kojima služe kao smokvin list ili alibi kod naroda, a zapravo su tek puki “dekor” tih licemjera!!!

Redovito i za sve im daju podršku bez pitanja i odobrenja onih koje zastupaju!!!

To uglavnom vječiti predsjednici ili predsjednice koji su izgubili dodir s stvarnošću, s realnošću, a poglavito s onima zbog  kojih su tu gdje jesu!!!

Jer da nije tako natjerali bi, a ima načina i mehanizama za to, te političare da učine sve da se pronađu nestali, i kazne ubojice i nalogodavci!!!

Da oni rade svoj posao kako treba to bi odmah uradili, a onda bi i političari morali raditi na pronalasku nestalih i procesuiranju ubojica!!!

U tom slučaju ne bi bili u vlasti zajedno s ubojicama i onima koji su najodgovorniji za ubojstva, u ovom slučaju sa Selmom Cikotićem koji je uz Dževada Mlaću bio gospodar života i smrti, a naročito smrti, u Bugojnu!!!

Selmo je u vlasti od završetka rata, na raznim razinama i pozicijama, a “hrvatski političari” nemaju ni volje ni hrabrosti tražiti ni njegovo izuzeće ni istinu o ubijenima!!!

Da Udruge rade svoj posao, da nisu korumpirane i kupljene od političara, te iste političare bi natjerali na to!!!

Ako pogledamo strukturu tih hrvatskih političara, od “stožernika” do svih onih sigurnosno-pravosudnih “hrvatskih kadrova”, vidjet ćemo da su mnogi, uključujući i “stožernika”, radili za iste “gazde”, za naše neprijatelje, prvo “JNA”, potom “ABIH”!!!

Vidljivo je da s Cikotićem imaju bolju POVEZNICU nego s nama,  radili su za “JNA”, bilo kao vojna lica, bilo kao civilna lica ili kao suradnici KOS-A!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)