“Što ga ujko po družini tražiš, kad ga sebi uz koljeno hraniš”???

Piše: Ivan Filipović

U ovo moderno vrijeme, ili u ovoj eri tehnologije, uz sva napredovanja i usavršavanja koja postiže ljudski rod, izgleda najuspješniji smo u stvaranju neprijatelja između nas samih!!!

Dakle, čovjek je tako usavršio tu “tehnologiju stvaranja neprijatelja” u ljudskoj vrsti da ju je praktički doveo do savršenstva!

Tako ćemo danas vidjeti da nema na svijetu ni jednog naroda, ni jedne nacije koja nema i neprijatelje!!!

No, to nije ono najgore.

Gore od toga je činjenica da smo otišli i korak dalje, da se neprijatelji stvaraju unutar jednog naroda, dakle, unutar istog naroda se stvaraju neprijatelji, i tone po jednom osnovu, nego po više osnova!

Postoje tu nekakve privilegirane kaste koje su sebe jednostavno proglasile “klasom iznad”, i onda oni odlučuju tko je manje vrijedan, tko je bezvrijedan!!!

To se poglavito odnosi na politički dio, jer te političke kaste sebe su ovlastile da oni određuju tko je vrijedan, tko manje vrijedan, a tko bezvrijedan!!!

I još gore od toga je činjenica da se slično događa i na duhovnom planu!!!

Neke “duhovne vođe” praktički u stopu prate te političke kaste, pa i oni određuju po nekim svojim “kriterijima” i “aršinima” tko je dobar, tko je loš i tko je bezvrijedan, ili tko je vrijedan, tko je manje vrijedan, a tko je bezvrijedan!!!

I onda na kraju čovjek se pita što bi mislio, što bi radio?

Jer možeš se truditi koliko hoćeš, možeš činiti što hoćeš, možeš činiti sve najbolje u životu, ali, ako nisi u milosti tih kasta, političkih i duhovnih, onda si u kategoriji manje vrijednih ili bezvrijednih!!!

To je zapravo ono najgore štose jednom narodu može dogoditi!

Umjesto da te političke i duhovne kaste rade za dobrobit svog naroda, na poboljšanju uvjeta života svog naroda, na usavršavanju svog naroda u svakom smislu i svakom pogledu, njihov se glavno djelovanje svodi na to “klasifikaciju” , podjele, svrstavanje i razvrstavanje!!!

I onda, narod tako podijeljen ne treba drugog neprijatelja, ne treba neprijatelja iz drugih naroda!!!

Pitanje bi bilo, jesmo li mi kao ljudska vrsta to zaslužili, to naslijedili, ili nas ta ljudska zloća u nama potiče na to???

Evo, zaista bih volio vidjeti odgovor koji bi razriješio ove nepoznanice!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)