Što sve nisu spremni za svoju guzicu???

Politika i političari bi trebali biti u službi naroda, trebali bi raditi u korist i interesu naroda, međutim, kod nas je narod sluga politike i političara koje im služe uglavnom za izbore!!!

 

Piše: Ivan Filipović

Mnogobrojni činovnici, dužnosnici, partijske sluge i razni uhljebi, uživaju mnoge privilegije i dobivaju novčane naknade za to!?

Među morem raznih privilegija mene nekako posebno bode ona “naknada za odvojeni život”, ma što to značilo!??

Dakle, svi oni koji ne rade u istom mjestu dobivaju i koriste “pravo na odvojeni život”, pa i mnogi koji rade u istom mjestu mijenjaju adrese stanovanja i boravka baš zbog toga!??

I to se novčano nadoknađuje, za to slijedi novčana naknada, kolika je manje je važno, važna je BIT “odvojenog života”!!!

A ja vas pitam, sviju koji uživate tu privilegiju “odvojenog života”, pitam vas kao ljude prije svega, a onda kao dužnosnike koji ste tu gdje jeste, u NAŠE IME, U IME NARODA, ili bi barem trebalo biti tako, pitam vas TKO ĆE PLATITI ODVOJENI ŽIVOT POGINULIM BRANITELJIMA, onima koji su dali živote ZA DOM I DOMOVINU, i koji već evo skoro tri desetljeća su ODVOJENI OD SVOJIH OBITELJI???

TKO ĆE PLATITI ODVOJENI ŽIVOT DJECI POGINULIH BRANITELJA, tko će im platiti???

A već skoro tri desetljeća žive ODVOJENI od svojih očeva, ili u mnogim slučajevima od OBA RODITELJA!!!

Tko će platiti ODVOJENI ŽIVOT djeci mrtvih i živih branitelja koja su otišla diljem svijeta tražeći ono OSNOVNO, KRUHA I RUHA, što nisu mogli naći u ovoj Domovini za koju su njihovi očevi neki dali živote, a neki bili SPREMNI dati???

Pozivam vas na razmišljanje, ima li smisla taj vaš “odvojeni život” uspoređivati s odvojenim životima ovih koje sam nabrojao???

I pitam vas, zar zaista mislite da vaš “odvojeni život” kroz radni tjedan više vrijedi od njihovih ZAUVJEK ODVOJENIH života, pa vi taj svoj period odvojenog življenja naplatite, a oni ne mogu to???

Njihovi odvojeni životi su “plaćeni” morem suza i vječne tuge!!!

Mnogi će to teško razumjeti jer nisu bili branitelji, nisu bili u toj situaciji, jedni zbog godina, drugi zbog opredjeljenja i iz drugih razloga!!!

Ali oni koji su dali SVE za ovo što vi danas uživate, mislim da su zavrijedili puno više poštovanja!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)