Moj rezime predizborne galame i rezultata izbora.

Kratki osvrt na predizbornu galamu, kurvanjske igre, izborne rezultate i poslijeizbornu atmosferu.

Piše: Ivan Filipović

 

U danima uoči izbora našim medijskim prostorom moglo se čuti, a napose pročitati svašta, no to je baš vrijeme za takve priče i obećanja.

Mene se dojmio jedan nastup jednog kandidata za O.V. koji je na jednom lokalnom mediju pod kontrolom pričao o DIKTATURI!!??

Ne znam što je pjesnik htio reći, pa i ne zanima me, vjerojatno će se javiti plaćenici objasniti namjeru, ali je zanimljivo slušati kad o diktaturi priča lik koji je sav u diktaturi, a i gospođa mu posao dobiva po načelima diktature, važno je čija si,  sve drugo je lako!!!

No, ovo je Rama, a u Rami je sve moguće!!!

 

Na sam dan izbora sam se nagledao tužnih i smiješnih scena.

Gledao sam kako nekad hrabri fajteri DIŽU RUKE I SPUŠTAJU GLAVE!!!

Predaju se!

A rat su preživjeli, u rovu, na prvoj crti, i nikad im nije palo na pamet predati se, podignuti ruke u zrak, a nije da nije bilo situacija!!!

Dakle, očito je GUZICA NADVLADALA PONOS?

Ja ne vidim drugog objašnjenja!

 

Rama je u zadnjih dvadesetak dana bila kao ratna zona.

“Pucalo se iz svih oružja i oruđa, ranjavalo se, ubijalo se, privodilo se, primoravalo se, međutim, kad je bitka završena ostali su oni koji su dobili bitku i oni koji su poraženi”!

Pobjednici su “zarobljenike stavili u logore”, i odnosi prema “zarobljenicima” su različiti, ima i “zarobljenika” koji su odmah spremni na SURADNJU, spremni na izdaju onih s kojima su “boj izgubili” za nekakav povlašten položaj u “tom zarobljeništvu”, a to pobjednici mudro koriste, međutim, ima i zarobljenika koji će radije biti ROB nego IZDAJNIK!!!

Kao i u svim ratovima tako i u ovom “ratu”, ratnici su ili dobili bitku ili izgubili, bitke nema neriješene, ili je dobivena ili izgubljena!

Međutim, psi rata i s jedne i s druge strane su uvijek dobitnici, oni ne gube nikad!!!

Dakle, njihov prostor djelovanja je uvijek dobitnički i njihove taktike su također dobitničke, bez obzira na završetak “rata”, oni su redoviti dobitnici, tako i ovaj put!!!

 

Samo ću kratko o kurvanjskim igrama unutar HDZ-a.

Takve igre postoje još od vremena kad je bio samo jedan HDZ, živi sam svjedok takvim igrama na koje sam često upozoravao, međutim, redovito bi završavalo konstatacijom, OPET ON, ON VAZDA VIDI NEPRIJATELJA I GDJE GA NEMA!!!

Na žalost, uvijek sam po tom pitanju bio u pravu, pa i ovaj put!

Tvrdio sam i tvrdim, da ni svi članovi predsjedništva OOHDZ RAMA nisu glasovali za svoga kandidata, a o članovima OO da ne govorimo!!!

Uostalom, rezultati sve kazuju!

No, o tome ću više poslije sastanka.

 

I na kraju, evo ga, izbori prošli, ništa se promijenilo nije!

I dalje će vladari vladati, narod podnositi, podobni mahati repićima i lajati kad zatreba, a ja i dalje ostajem na svome, pričati i pisati o svemu, pa i o onome što mnogi ne žele čuti, ništa me zaustaviti neće, niti spriječiti, čak ni ove prijetnje o kojima ću kasnije!!!

Hrvati su se izgleda pomirili s tim da budu roblje!

Ili nekih vanjskih okupatora, kad nema njih, kad se njih riješimo onda su nam dobri i domaći koji pod krinkom demokracije upravljaju našim sudbinama!

Mi Hrvati to prihvaćamo kao MORAJUĆE, i u Hrvatskoj i u BiH!!!

Čudan smo mi narod, rekli bi neki, vrlo čudan rekao bih ja!!!

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)