Koji su to “nevaljali” fratri???

Internet je čudo, nema tajni, osim ako ne pričaš protiv onih koji vladaju svijetom, poglavito facebook, pa tako mi danas izbaci intervju načelnika općine dr. Joze Ivančević.

Pročitao sam ga nekoliko puta s nadom da ću razumjeti, ipak nisam razumio puno toga jer ovo je klasičan predizborni intervju koji nudi ono što birači žele čuti.

Ništa neobično, svi to rade, ali meni zapele za oko nekoliko neistina, da ne kažem laži, oko infrastrukture, no o tome ću u sljedećim objavama.

 

Piše: Ivan Filipović

 

Danas ću o jednoj načelnikov tvrdnji koju nisam razumio, a radi se o projektu Doma za starije gdje načelnik kaže ” Uložili smo velike novce u taj objekt, ali je projekt zaustavljen bahatošću politike HDZ-a BiH i njegovih poslušnika u crkvenim redovima”!!!

To da se politike  protive jedna drugoj je česta pojava na ovim prostorima, ali da politike razvrstavaju fratre na dobre i loše to je već opasno!!!

Stoga bih molio Načelnika da nam pojasni o kojim se točno fratrima radi, i  koji su čiji poslušnici?

U čije poslušnike spadaju oni fratri koji su iz općinsko proračuna u ovih desetak godina dobili na ime Kuće mira oko dva milijuna maraka, a da nisu nikad i nikome ni jednim komadićem papira opravdali dobivena sredstava, i da se tim sredstvima gubi svaki trag?

U čije poslušnike spadaju oni fratri koji su kroz to isto vrijeme iz istog proračuna kroz “pomoć vjerskim zajednicama” dobili još približno toliko novca?

U čije poslušnike spadaju oni fratri koji su “po zahtjevu” tražili i dobili čak i po 130.000 km po jednom zahtjevu, i tako više puta?

U čije poslušnike spadaju oni fratri kojima se i danas uređuju stambeni prostori mada rade i žive u nekim drugim općinama, čak i županijama?

U čije poslušnike spadaju oni fratri koji su kroz razne “projekte” krivotvorenja povijesti Rame dobili ogromna sredstva, oni i njihovi “stručnjaci” koji su te laži pretvorili u “znanstveni skup” i kasnije “zbornik radova”?

U čije poslušnike spadaju oni fratri čijim ljubavnicama plaćate banje i liječenja???

U čije poslušnike spadaju oni fratri koji i danas po “zahtjevu” ili “projektu” dobiju ogromne novce iz našeg proračuna???

Molim odgovor na ova pitanja, a u sljedećim objavama ću o drugim neistinama rečenim u intervju!

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)