Još se nije osušila krv Hrvata Rame koju je UDBA prolila!!!

Ispričati ću vam još jednu ŽIVU ISTINU s gorkim okusom komunističkog terora, a koji se dogodio u Rami, a o tome se šutjelo, što iz straha što iz drugih razloga!!!

 

Piše Ivan Filipović

Evo kroz ovaj primjer ću vam pokazati kako profesionalni udbaši nemaju ni obraza ni morala, pa ni ljudskosti!

Njihovo je samo izvršiti zadatak, cijena je nebitna!

Ovo se događalo jednom mome rodijaku koji je upravo pred UDBOM morao bježati u tuđinu, ali mu ni tamo nisu dali mira!!!

Priča počinje davno prije, njegova oca su neposredno poslije rata ubili udbaši, direktni izvršitelji su bili udbaši iz Livna, a po prokazivanju udbaša iz Rame, “perićkića”, koji upro prst u žrtvu!!!

Dakle, ubili su ga pored ceste, u njegovom selu, u Rumbocima, i koji su to zlotvori mjesec dana nisu dozvolili obitelji pokojnika da ga pokopaju, da ga sahrane!!!

Supruga pokojnikova je svaki dan pješke odlazila u miliciju u Prozor i molila, kumila, tražila da pokopa tijelo koje je već počelo zaudarati!

Ne, tvrdo srce udbaško nema smilovanja!!!

I tek negdje nakon mjesec i nešto su popustili i dozvolili ukop!!!

Dakle, kao što rekoh sin od toga ubijenoga je pobjegao u tuđinu, i na kraju se skrasio u Americi, ali je bio stalna meta UDBE!!!

U jednom trenutku, dvojac iz prozorske milicije, dva mlada i perspektivna udbaša, željna dokazivanja i slave, na žalost oba Hrvata, čak su i rodbinski povezani jer jedan od ove dvojice je oženio ovom drugom sestru, tako da su osim idealima i krvno vezani, dolaze u pohode udovici ubijenoga i majci sina koji je pred njima pobjegao u tuđinu i traže od nje da im otkrije sve što zna o sinu!!!

Koje su to ljudske gnjide, ljudsko smeće, ne poznajem tako ružnih izraza koje bi im pristajale uz obraz i karakter, što bi narod rekao, “govno od čovjeka”, oni dolaze njegovoj materi i nagovaraju mater da izda sina, da ga cinkari, i da im kaže ono što bi oni željeli čuti!!!

Pa zamislite molim vas!

Istina, ovaj put je3 glavnu ulogu, ulogu nagovarača imao onaj drugi, nije onaj udbaš iz onoga moga susreta s njim, mada su bili zajedno ali ovaj se nije pojavljivao!

Na svu sreću taj čovjek, sin od te majke je još živ i može posvjedočiti!

Ali ovdje želim naglasiti koliko smeće može biti čovjek, a opet u toj ljudskoj vrsti smeće nad smećem ili govno nad govnom su ti UDBAŠI koji su, pazite molim vas, rođenu mater nagovarali da odaje svoje dijete koje je baš pred njihovim terorom pobjeglo u daleki svijet, i čijeg su oca njihove kolege ubili!!!

Stvarno treba biti dobro, dobro bolestan na psihičkoj bazi pa tako nešto zamisliti, a ne li uraditi!!!

Veća tragedija je da danas žrtve ili rodbina tih žrtava, iz prve i iz druge priče, su nekakvom političkom savezu ili daju im potporu, održavaju na vlasti bližu rodbinu tih egzekutora, a to je bolna činjenica!!!

To će Ramu uništiti u moralnom smislu!

Rama je neuništiva kao pojam, ali će je uništiti u moralnom smislu!!!

A što će nam značiti Rama ako ju takvi “vodili”?

Ništa osim pojma koji lijepo zvuči i kraja koji lijepo izgleda!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)